OutMus presenterer forskningsfunn på gratis seminar

Outmus logo.
26.02.2024 Egil Hofsli (tekst) Nord universitet (illustrasjon)
Del på:

OutMus presenterer forskningsfunn på gratis seminar

Det kulturskolerelevante forskningsprosjektet OutMus, som Nord universitetet gjennomfører – med Norsk kulturskoleråd som partner – nærmer seg slutten. Torsdag 29. februar vil alle prosjektets funn bli presentert og diskutert på et seminar på NTNU i Trondheim. Er du ikke påmeldt til det fysiske arrangementet, så kan du følge seminaret på YouTube.

 

> Her kan du se seminaret på YouTube

 

Hva lærer elever i femte klasse når kulturskolen overtar undervisningen?

 

Forskningsprosjektet OutMus nærmer seg slutten. Noen foreløpige resultater er allerede formidlet, men nå går forskerne dypere, og vil fortelle både på hva elevene har lært av kulturskoleundervisningen samt hva lærerne og institusjonene har lært.

 

Kulturskoler og grunnskoler i Levanger, Trondheim og Kristiansand har vært deltakende i prosjektet. 374 elever har blitt fulgt tett for at man skal kunne finne forskjeller i hva som læres gjennom musikkundervisning i femteklasse, ut fra hvilket standardiserte program som tilbys, henholdsvis musikkundervisning basert på fiolinopplæring, juniorsaksofonopplæring eller «vanlig» forsterket musikkundervisning av lik varighet/mengde som de andre.

 

Seminaret blir en heldag med presentasjon av forskningsresultater og forhåpentligvis noen fruktbare diskusjoner omkring samarbeid mellom kulturskole og grunnskole. Seminaret er åpent for alle, men vil være spesielt interessant for skoleeiere og kommuner som ser kulturskole og grunnskolesamarbeid som viktig, og ikke minst også lærere som arbeider i kombinerte stillinger, og alle andre som er interessert i kulturskole og musikkfaget i grunnskolen.

 

Foreløpig program

10.30-10.45 Velkommen
10.45–11.30  

Hva er OutMus-prosjektet? Prosjektets innhold, problemstillinger, design og partnere

11.30–12.30 Pause – muligheter for lunsj
12.30–13.30 Resultater «students’ outcomes»
13.30–13.45   Pause med kaffe
13.45–14.45    Resultater «teachers’ experiences»
14.45–15.00 
Pause
15.00–16.00

Paneldialog «konsekvenser og muligheter for samarbeid mellom kulturskole og grunnskole»

Les flere nyheter!