36 kommuner hjelper Kulturskolerådet med konferanseutvikling

36 kommuner er med i utviklingen av program til konferansen Kulturen som driver for bærekraftige samfunn.
36 kommuner er med i utviklingen av program til konferansen Kulturen som driver for bærekraftige samfunn.
15.02.2024 Egil Hofsli (tekst) Norsk kulturskoleråd (foto/skjermdump)
Del på:

36 kommuner hjelper Kulturskolerådet med konferanseutvikling

I oktober 2024 arrangerer Norsk kulturskoleråd en stor konferanse i Bodø. For å lage en best mulig konferanse med topp appell til Kulturskolerådets medlemmer og andre, ble landets kommuner og deres kulturskoler i fjor invitert med på utvikling av konferanseprogrammet. 36 kommuner grep sjansen og ønsker å bidra.

 

Torsdag 15. februar ble (digital) samling nummer to gjennomført for disse kommunene som har sttus som referansekommunene for konferansen Kulturen som driver for bærekraftige samfunn. Iveren for å bidra konstruktivt og kreativt er god, ifølge Kulturskolerådets prosjektledelse.

 

Hensikten med samling to var å gi kommunene kunnskap om og inspirasjon i å se kultur som inkluderende kraft i egen kommune med utgangspunkt i den kommende konferansen. Samt at Kulturskoleråd skulle få kunnskap om kommunenes behov og bruke dette for å programmere konferansen i Bodø slik at den oppleves relevant, aktuell og nyttig.

 

Deltakerne fra de involverte kommunene hadde i forkant av samlinga gjort et stykke forarbeid, der det essensielle spørsmålet var: "Hva er vår problemstilling, utfordring eller ønsket fremtidsbilde i vår kommune når det kommer til Kulturbæring  kulturen som driver for bærekraftige samfunn?".

 

> Også relevant: Kulturskolerådet inviterer kommunene til programutvikling for konferanse (nyhetssak på kulturskoleradet.no)

 

> Også relevant: Presentasjon av prosjekt, konferanse og verksted (PDF)

Les flere nyheter!