Jan Magne Førde kurser i samspill på Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal

2019 Reg. dager 26.9.png
KLARE FOR KULTURSKOLEDAGENE: Jan Magne Førde (bildet t.h.) skal holde kurs på Kulturskoledagene i Trøndelag, der også Inge Eidsvåg, Skjalg Raaen og Marianne Meløy er bidragsytere.
10.10.2019 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Jan Magne Førde kurser i samspill på Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal

STJØRDAL: Jan Magne Førde er blant kursholderne når Norsk kulturskoleråd Trøndelag arrangerer Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal denne høsten. Andre klarerte bidragsytere er Inge Eidsvåg, Marianne Meløy og Skjalg Raaen. Arrangementet er mulig å melde seg på for interesserte fra hele landet.

 

Kulturskoledagene 2019 arrangeres 28.–29. november, på Scandic Hell i Stjørdal. Arrangementet vil ha fokus på framtidas kulturskole, fagnettverksbygging, inspirasjon og utvikling.

 

Klikk på bildet og hør

Marianne Meløy oppfordre deg til deltakelse på Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal. ->

 

Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal kan altså alle interesserte, uansett hvor i landet de bor, melde seg på. Det et regionalt initiert arrangement, og må ikke forveksles med de nasjonalt initierte Kulturskoledagene, som har vært arrangert av Norsk kulturskoleråd siden 2005, men som ikke arrangeres i skoleåret 2019–2020.

 

Flere fagkurs

 

I tillegg til en rekke foredrag, rommer arrangementet i Stjørdal flere fagkurs. Ett av disse holdes av en internasjonalt kjent trompetist og komponist: Jan Magne Førde. Han er mest kjent som medlem i The Brazz Brothers, men er også professor II i musikk ved Nord universitet der han underviser på masternivå i musikk- og ensembleledelse. 

 

På Hell skal Førde holde verkstedkurset «Serious Fun». Her vil det handle om samspill og rytme samt det å lytte, improvisere, leke og bevege. Hovedfokuset vil være på undervisning av aspiranter i korps. Ideer, tips og øvelser vil bli presentert og diskutert.

 

Deltakere på dette verkstedkurset må ha med eget instrument.

 

Meløy om kulturskolelærere i framtida

 

Skuespiller, dramatiker og skribent Marianne Meløy fra Øksnes i Nordland, nå bosatt i Trondheim, har holdt flere foredrag og kurs i Norsk kulturskoleråds regi, og fått mange gode tilbakemeldinger for sine bidrag i så måte.

 

I sitt foredrag på Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal, som har fått tittelen «Kulturskolelærere i fremtiden», skal Meløy snakke om at historier og det å uttrykke seg gjennom kunst og kultur er så viktige i tider som «dirrer». Meløy synes vi lever i store skifter og i ei polarisernede tid, der hun mener kulturlivet blir enda viktigere framover.

 

Eidsvåg holder åpningsforedraget

 

Inge Eidsvåg skal holde arrangementets åpningsforedrag. Det har tittelen «En lærer påvirker evigheten» og skal handle om lærergjerningens innhold og betydning.

 

Eidsvåg er lektor og forfatter. Han er utdannet ved Universitet i Trondheim og har arbeidet som lærer i grunnskole og videregående skole. I tolv år var han rektor ved Nansenskolen på Lillehammer, hvor han både tidligere og etter har arbeidet som lektor.

 

Eidsvågs tekster ligger ofte i grenselandet mellom essay, kåseri og memoarer. Han har gjennom en mannsalder vært en flittig brukt kåsør i NRK. I 1992 fikk han Brobyggerprisen for sitt arbeid med å skape forståelse mellom mennesker med ulike religioner og livssyn. I 2017 fikk han

Kongens fortjenstmedalje for "sitt mangeårige arbeid for å fremme humanistiske verdier og dialog mellom mennesker med ulik etnisitet, religion og livssyn".

 

Fagkurs med Skjalg Raaen

 

Skjalg Raaen er musiker og produsent fra Bangsund i Trøndelag, og har i dag base i Trondheim. Han har spilt fast i Åge Aleksandersens backingband, Sambandet, siden 2014. Han har også jobba med Sissel Kyrkjebø, Espen Lind, Ingebjørg Bratland, Børge Pedersen, Ida Jenshus, Tone Damli, Herborg Kråkevik m.fl. Som musiker har Raaen medvirka på over 400 innspillinger og over 70 album. Som låtskriver har han bidratt med tekst, musikk og bearbeiding på et stort antall låter innen flere sjangre.

 

I likhet med Jan Magne Førde skal Skjalg Raaen holde kurs på dag to, der hans låtskrivingskurs blir ett av flere fagkurs som tilbys. På kurset vil Raaen i tillegg til låtskriving lære bort ting om arrangering, videreutvikling av låtideer og snakke om viktigheten av å være bevisst ulike kompositoriske og arrangementsmessige muligheter m.m. Deltakere oppfordres til å stille med instrument, helst akustiske - om mulig.

 

Blant andre bidragsytere og bidrag på arrangementet er

  • Morten Krogstad Strand og Audun Mollan Kristoffersen - "Deltakende kunstmøter - undervisning som griper" (foredrag)
  • Celle Dons - "Barn og unges læring i en digitalisert tid" (foredrag)
  • Synnøve Hammer - "Relasjonskompetanse lærer - elev" (foredrag) og "Relasjonsledelse" (verksted)
  • Ingvild Aas - "Fremtidens kulturskole" (foredrag)
  • Majken Wærdahl og Seela Wanvik - "Wake up! - Fargespillmetodikk" (foredrag)
  • Eldar Skjørten - "God praksis for digital læring" (verksted)
  • Dansepilotene (Birgitte Kaufmann Olsen og Marit Laupstad Solberg) - "Dans-skap-koreografi" (verksted)
  • Vigdis Aune - "Regiossørens funksjon og oppgaver i kulturskolen" (verksted)
  • Ivar Aas og John Oddstein Aune - "Den digitale lærer" (verksted)
  • Aase-Hilde Brekke - "Tverrfaglighet også som metode for inkludering" (verksted)

Arrangementet vil også inneholde samlinger innen ulike fag. Festmiddag bys det også på første dag.

Les flere nyheter!