Ny konferanse om musikkbasert miljøbehandling og kulturskolens rolle

22.09.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny konferanse om musikkbasert miljøbehandling og kulturskolens rolle

MO I RANA: Interessen for musikkbasert miljøbehandling som metode er stigende, og kulturskolen kan også ha en viktig rolle i så måte – for å bidra til økt livsmestring og bedre folkehelse i kommunene. 23.–24. oktober arrangeres en dialogkonferanse i Mo i Rana om musikkbasert miljøbehandling og kulturskolens rolle i dette.

 

Dette er en oppfølger til fjorårets dialogkonferanse om samme tema i Sandnessjøen. Norsk kulturskoleråd og Musikkbasert miljøbehandling Helgeland er arrangører. Musikkbasert miljøbehandling Helgeland består av kulturskolene i kommunene Alstahaug, Brønnøy, Hemnes, Rana, Sømna og Vefsn.

 

Arrangørene har merka seg at det i den nye folkehelsemeldinga presenteres den samla innsatsen regjeringa mener må til for å fremme bedre folkehelse og god livskvalitet i befolkninga.

 

Konferansearrangørene peker også på fagfornyelsen i Kunnskapsløftet, der livsmestring og folkehelse er et viktig satsingsområde, og likeså dagens søkelys på betydningen musikk og bevegelse har for psykisk helse, barn og unge, utenforskap og en god og vital alderdom.

 

Program for dialogkonferansen finner du her

Påmelding kan du gjøre her                                      Påmeldingsfrist: 16. oktober.

 

Å lede et arbeid der kulturskolene kan legge til rette for et utstrakt samarbeid i kommunene som inkluderer en stadig større voksende gruppe mennesker som ikke vanligvis har tilgang til kulturskolens ressurser, vil i mange tilfeller kreve kompetanseheving, erfaringsdeling og ny kunnskap. Og det er i så måte denne konferansen er tenkt å være til nytte.

 

Variert konferansemeny

 

Konferansen legges opp som en dialogkonferanse med aktiv involvering av deltakerne gjennom hele i konferansen. Forelesninger, aktivitet, debatter, erfaringsdeling og kunstneriske innslag preger innholdet.

 

Gjennom fire såkalte læringsrom-økter blir det bidrag fra blant andre Åse Granmo (Grane kulturskole), Torkel Øien (Norsk kulturskoleråd og KS), Ann-Synnøve Bendixen (Alta kommune), Grete Daling og Odd Håpnes (begge Nord universitet/Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg).

 

Bedre utbytte av å stille med gruppe

 

Arrangøren påpeker at for å få mest mulig ut av konferansen, er det svært gunstig om kulturskolen stiller på konferansen sammen med en gruppe fra egen kommune som eventuelt kan tenkes operativ inn i arbeidet med musikkbasert miljøbehandling videre.

Les flere nyheter!

Siste fra Kulturtrøkk: