Agnete vant

img_1003.png
VANT GRAND PRIX: Agnete Johnsen. (Foto: NRK)
29.02.2016 Egil Hofsli
Del på:

Agnete vant

OSLO: For åtte år siden var Agnete Kristin Johnsen kulturskoleelev og rockbandmedlem da hun kapret Drømmestipendet 2008. Siden har finnmarksjenta vunnet det meste hun har stilt opp i som artist. Lørdag gikk 21-åringen helt til topps i den norske Melodi Grand Prix-finalen.

 

Hør Agnetes vinnerlåt "Icebreaker"

 

Agnete Kristin Johnsen fra Nesseby, var i 2008 frontfigur i gruppen The BlackSheeps, som det året både fikk Drømmestipendet samt vant både norsk og nordisk Melodi Grand Prix junior. Da The BlackSheeps vant den norske finalen passa bandmedlemmene på å takke sin eks-musikklærer Anders Voll i kulturskolen, for hans bidrag til at bandet ble en realitet. Nok et eksempel på at veldig mye av arbeidet med å utvikle barn og ungers talent begynner i kulturskolen.

 

To år senere, i 2011, kom Agnete og resten av The BlackSheeps til finalen i den norske Melodi Grand Prix-finalen, der bandet ble nummer to. Siden har Agnete gått sin egen vei som artist. I 2013 var hun med NRKs «Stjernekamp», og ble nummer to, bare slått av Silya Nymoen. I 2014 ble hun den yngste vinneren av TV 2s «Skal vi danse», sammen med dansepartner Egor Filipenko.

 

Nå vant hun altså årets norske Melodi Grand Prix med sangen «Icebreaker» som hun har skrevet sammen med Gabriel Alares og Ian CurnowI 2016 vant hun Melodi Grand Prix. Agnete Johnsen ble dermed den første som har vunnet både Melodi Grand Prix, MGP Nordic og Melodi Grand Prix Jr. Så får vi se hva hun kan utrette i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Stockholm i mai.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!