Ungdoms-OL

img_992.png
img_992.png
08.02.2016 Egil Hofsli (tekst og foto) Cathrine Dokken (foto)
Del på:

Ungdoms-OL

LILLEHAMMER: Ikke i langrennsløypa eller på skøyteisen, men på en annen, fin arena med både olympisk og kulturell klang. I Kulturhuset Banken på Lillehammer skal et knippe drømmestipendnominerte opplendinger opptre under Ungdoms-OL neste uke.

 

Forestillinga "... og de nominerte er ..." er i regi av Norsk kulturskoleråd Oppland, som synliggjør de drømmestipendnominerte i fylket. I år inngår forestillinga i Sjoggfest, som er kulturprogrammet til Ungdoms-OL Lillehammer 2016. "... og de nominerte er ..." arrangeres 17. februar. kl. 17.00.

 

Norsk kulturskoleråd Oppland har siden ett år tilbake samarbeidet med Youth Olympic Games (YOG) 2016 om å få til et kulturelt innslag med kulturskoleelever i fylket. Resultatet blir ei forestilling av cirka én times varighet, med musikk- og dansinnslag.

 

YOG stiller med alt av lyd og lys, så ramma rundt arrangementet bør bli proff nok. For å få til denne forestillinga har kommunene i Oppland i år hatt en tidligere nominasjonsfrist enn den offisielle, nasjonale fristen, som er 26. februar.

 

- Per nå er 13 ungdommer nominert til Drømmestipendet 2016 i Oppland. Vi håper alle disse kan delta på forestillinga, sier rådgiver Elin Kvernmoen i Norsk kulturskoleråd, som arbeider opp mot fylkesavdelinga i Oppland.

 

Kulturhuset Banken ble oppført i 1895 som lokale for Lillehamme Sparebank. Bygningen er i kommunal eie og ble pussa opp i forbindelse med Vinter-OL 1994. Kulturhuset Banken har en konsertsal og flere mindre saler som benyttes kulturformål. Lillehammer kulturskole tilhold i bygningen. Konsertsalen ble brukt som tv-studio i forbindelse med NRKs underholdningstilbud under Vinter-OL 1994.

 

Merk: For å bli nominerte til Drømmestipendet, behøver en ikke være kulturskoleelev. Men statistikken viser at det er mange av de nominerte som har kulturskolebakgrunn.

 

 

 

 

 

 

Les flere nyheter!