Kykeliky 2016 program

img_982.jpg
VIKTIGE MØTER: Også de yngste blant oss trenger gode møter med kultur, mener arrangørene av Kykeliky-konferansene. Bildet er fra Kykeliky 2015.
01.02.2016 Egil Hofsli (tekst) Lars Opstad (foto)
Del på:

Kykeliky 2016 program

BERGEN: Hanegal, kaklekor, hønsegårdskonsert, fjær som blir til mange høner og haner som galer så fjæra fyker. Ole Hamre, Kurt Johannessen, Terje Isungset og Lars Kolstad og mange andre bidragsytere som kan gjøre konferansen Kykeliky 2016 til et gullegg for deg som jobber med kultur for de yngste.

 

Fotogalleri fra Kykeliky 2016

(sist oppdatert: fredag 15. april kl. 13.10)

 

Program for Kykeliky 2016       Omtaler av foredragsholdere o.l. på Kykeliky 2016

 

Påmeldinga er stengt – ta kontakt med Norsk kulturskoleråd i tilfelle spørsmål om deltakelse. Telefon: 73 56 20 00, e-post: post@kulturskoleradet.no.

 

Konferansekonseptet «Kykeliky – kunst, kultur og kreativitet – for de yngste» er kommet fram til utgave nummer fire: 14. og 15. april arrangeres Kykeliky 2016 i Bergen.

 

Konferansen er initiert av og blir arrangert av Norsk kulturskoleråd, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Rikskonsertene, denne gang i samarbeid med Høgskolen i Bergen, NLA Høgskolen Bergen, Sogn og Fjordane fylkeskommune og Barnas Kulturhus, Bergen.

 

– Vi håper selvfølgelig programmet vekker interesse og motivasjon, og at mange i målgruppa får lyst til og ser muligheter for å delta, sier rådgiver Ragnhild Skille i Norsk kulturskoleråd, som er med i prosjektledelsen.

 

Målgruppa er alle som arbeider med – eller har planer om å arbeide med – kultur og kunst for aldersgruppa null til åtte år.

 

Hamre og Johannessen åpner og avslutter

 

Kykeliky 2016 rommer programposter med en lange rekke bidragsytere som arrangørene mener har mye å fare med når kultur for de yngste står på agendaen. Det blir foredrag i plenum og gruppevis, det blir verkstedkurs, konserter, erfaringsutvekslinger ...

 

Først ut er Ole Hamre (bildet t.h.), en svært kreativ og original musiker og komponist, og ikke minst: initiativtaker og kunstnerisk leder for det multietniske barne og ungdomsprosjektet Fargespill. Han holder åpningsforedraget "Å lytte, å finne, å dele, å skape".

 

Performanceartisten Kurt Johannessen (bildet t.h.) avrunder Kykeliky 2016 med et performanceforedrag kalt "Om det innarste".

 

Terje Isungset skal holde iskonsert på Kykeliky 2016. Han er musiker og komponist, som gjennom flere titalls innspillinger har høstet flotte kritiker for sin spennende bruk av uvante lydkilder som  bukkehorn, munnharpe, tre, stein og is. Isungset jobber for tiden mest internasjonalt som soloartist eller i samarbeid med ulike musikere.

 

Mange kulturskoler skal også bidra på Kykeliky 2016, for å synliggjøre hvilke lokale ressurssentre kulturskolene er, også når kultur for de yngste er på agendaen. Det blir også fokus på hva den nye rammeplanen for kulturskolen vil bety for de yngstes kulturtilbud.

 

Forrige Kykeliky ble arrangert i Oslo våren 2015, og samlet drøyt 200 deltakere.

 

 

Les flere nyheter!