Norges dansehøyskole 50 år

img_1002.jpg
img_1002.jpg
26.02.2016 Egil Hofsli (tekst) David Byer (foto)
Del på:

Norges dansehøyskole 50 år

OSLO: Norges eldste utdanningsinstitusjon for dans fyller 50 år, og markerer det på høvelig vis. Det blir både jubileumsforestilling i vår og utgivelse av jubileumshefte.

 

Norges dansehøyskole ble stiftet i 1966 av Jorunn Kirkenær, og var den gang Norges første høyskole i dans. Skolen fikk navnet Ballettinstituttet, men skiftet senere navn til Den Norske Balletthøyskole, og heter i dag Norges dansehøyskole (NDH).

 

Skolens visjon er den samme nå som for 50 år siden: Å spre dansen ut i samfunnet.

 

– I løpet av disse 50 årene har mange av skolens tidligere studenter bidratt på svært ulike arenaer, og satt viktige spor i den norske dansens historie. Etter endt utdanning har mange reist tilbake til hjemstedet, og skapt ulike arenaer for dans. På denne måten har de bidratt til en økende interesse for dans, trening og bevegelse, sier Ann Kristin Norum, rektor ved NDH.

 

Fakta om NDH

 

  • Siden 1966 har nærmere 600 studenter utdannet seg ved skolen
  • Skolen ligger på Tøyen i Oslo, med 600 kvm studioareal
  • I dag tilbyr skolen to fordypninger; jazzdans og moderne- og samtidsdans
  • Skolen tilbyr et dansekunstnerisk studium, der studentene samtidig får praktisk erfaring i å undervise og formidle dans
  • Skolen het Ballettinstituttet frem til 1981, da ble navnet Den Norske Balletthøyskole og fra 2011 har skolen vært hetende Norges dansehøyskole
  • Rektor ved skolen i jubileumsåret er Ann Kristin Norum

 

Les mer om jubileet her

 

 

Les flere nyheter!