Dialogkonferanser som ledd i kulturskoleutvikling

2019 Dialogkonf 9.9.jpg
DIALOGKONFERANSE GANGER SEKS: Vegar Snøfugl, rektor ved Trondheim kommunale kulturskole, holdt innlegg på konferansen i Trondheim.
28.08.2019 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Dialogkonferanser som ledd i kulturskoleutvikling

BERGEN: I perioden 20192020 veileder Norsk kulturskoleråd 56 kommuner i kulturskoleutvikling. I september samles de involverte aktørene til dialogkonferanser. På seks konferanser skåret over samme lest blir det totalt nærmere 250 deltakere.

 

Dialogkonferanse er en møteplass for erfaringsdeling, som del av et (skole)utviklingsarbeid. Mens det å avholde kurs gjerne handler om presentasjon av det planlagte, ferdige og forklarlige, bygger dialogkonferansen som møteplass på ideen om nettverk og samhandling om det uferdige, gjennom erfaringsdeling og kritisk refleksjon.

 

Oversikt over dato og arrangørsted for dialogkonferansene:

 

Bergen: 2. september, Bergen Scandic City

Kristiansand: 4. september, Scandic Kristiansand Bystranda

Trondheim: 5. september, Olavskvartalet

Bodø: 6. september, Stormen konserthus

Ålesund: 16. september, Scandic Hotel Ålesund

Gardermoen: 19. september, Radisson Blu Airport Hotel

 

Dialogkonferansen som konferansetype følger en fast oppsatt læringsstruktur med møter med andres praksis og fortellinger fra kommunegruppene, bundet sammen med teori, begreper og modeller.

 

– Sentralt i både veiledningen generelt, og i høstens dialogkonferanse spesielt, står nødvendigheten av utvikling av profesjonelle læringsfelleskap som forutsetning for videre utvikling av kulturskolen, sier Åste Selnæs Domaas, leder for veiledning og rammeplanutvikling i Norsk kulturskoleråd.

 

Høstens dialogkonferanser er den første av tre tilsvarende møteplasser. Den neste runden med dialogkonferanser for veiledningskommunene avholdes i uke 5 neste år, mens den oppsummerende samlingen arrangeres som én, felles samling for alle veiledningskommunene på Gardermoen 7. mai 2020.

 

Mer om kulturskolerådets veiledning i kulturskoleutvikling her

Les flere nyheter!