Marianne Meløy klar for Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal

2019 Reg. dager 29.8.png
KLARE FOR KULTURSKOLEDAGENE: Marianne Meløy (største bildet) skal holde kurs på Kulturskoledagene i Trøndelag, der også Inge Eidsvåg, Jan Magne Førde og Skjalg Raaen er bidragsytere.
28.08.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Marianne Meløy klar for Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal

STJØRDAL: Nå er det klart at Marianne Meløy blir foredragsholder når Norsk kulturskoleråd Trøndelag arrangerer Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal denne høsten. Andre klarerte bidrasytere er Skjalg Raaen, Inge Eidsvåg og Jan Magne Førde. Arrangementet er mulig å melde seg på for interesserte fra hele landet.

 

Kulturskoledagene 2019 arrangeres 28.–29. november, på Scandic Hell i Stjørdal. Arrangementet vil ha fokus på framtidas kulturskole, fagnettverksbygging, inspirasjon og utvikling.

 

Kulturskoledagene 2019 i Stjørdal kan altså alle interesserte, uansett hvor i landet de bor, melde seg på. Det et regionalt initiert arrangement, og må ikke forveksles med de nasjonalt initierte Kulturskoledagene, som har vært arrangert av Norsk kulturskoleråd siden 2005, men som ikke arrangeres i skoleåret 2019–2020.

 

 

Meløy om kulturskolelærere i framtida

 

Skuespiller, dramatiker og skribent Marianne Meløy (48) fra Øksnes i Nordland, nå bosatt i Trondheim, har holdt flere foredrag og kurs i Norsk kulturskoleråds regi, og fått mange gode tilbakemeldinger for sine bidrag i så måte.

 

I sitt foredrag, som har fått tittelen «Kulturskolelærere i fremtiden», skal Meløy snakke om at historier og det å uttrykke seg gjennom kunst og kultur er så viktige i tider som «dirrer». Meløy synes vi lever i store skifter og i ei polarisernede tid, der hun mener kulturlivet blir enda viktigere framover.

 

Eidsvåg holder åpningsforedraget

 

Inge Eidsvåg skal holde arrangementets åpningsforedrag. Det har tittelen «En lærer påvirker evigheten» og skal handle om lærergjerningens innhold og betydning.

 

Eidsvåg er lektor og forfatter. Han er utdannet ved Universitet i Trondheim og har arbeidet som lærer i grunnskole og videregående skole. I tolv år var han rektor ved Nansenskolen på Lillehammer, hvor han både tidligere og etter har arbeidet som lektor.

 

Eidsvågs tekster ligger ofte i grenselandet mellom essay, kåseri og memoarer. Han har gjennom en mannsalder vært en flittig brukt kåsør i NRK. I 1992 fikk han Brobyggerprisen for sitt arbeid med å skape forståelse mellom mennesker med ulike religioner og livssyn. I 2017 fikk han

Kongens fortjenstmedalje for "sitt mangeårige arbeid for å fremme humanistiske verdier og dialog mellom mennesker med ulik etnisitet, religion og livssyn".

 

Fagkurs med Raaen andre dag

 

Skjalg Raaen er musiker og produsent fra Bangsund i Trøndelag, og har i dag base i Trondheim. Han har spilt fast i Åge Aleksandersens backingband, Sambandet, siden 2014. Han har også jobba med Sissel Kyrkjebø, Espen Lind, Ingebjørg Bratland, Børge Pedersen, Ida Jenshus, Tone Damli, Herborg Kråkevik m.fl. Som musiker har Raaen medvirka på over 400 innspillinger og over 70 album. Som låtskriver har han bidratt med tekst, musikk og bearbeiding på et stort antall låter innen flere sjangre.

 

Skjalg Raaen skal holde kurs på dag to, der hans låtskrivingskurs blir ett av flere fagkurs som tilbys. På kurset vil Raaen i tillegg til låtskriving lære bort ting om arrangering, videreutvikling av låtideer og snakke om viktigheten av å være bevisst ulike kompositoriske og arrangementsmessige muligheter m.m. Deltakere oppfordres til å stille med instrument, helst akustiske - om mulig.

 

Mange verkstedtilbud

 

Trompetist og komponist Jan Magne Førde skal holde et verkstedkurs innen musikkfaget. 

 

Arrangementet vil inneholde foredrag, fagkurs og verksteder samt samlinger innen ulike fag. Festmiddag bys det også på første dag.

 

Flyer for Kulturskoledagene i Trøndelag 2019 finner du her

Les flere nyheter!