Skjalg Raaen klar for regionale kulturskoledager

2019 Reg. dager 15.8-II.png
KLARE FOR REGIONALE KULTURSKOLEDAGER: Skjalg Raaen (største bildet) skal holde kurs på Trøndelags regionale kulturskoledager, der også Inge Eidsvåg og Jan Magne Førde er bidragsytere.
12.08.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Skjalg Raaen klar for regionale kulturskoledager

STJØRDAL: Jan Magne Førde og Inge Eidsvåg er blant foredragsholderne når Norsk kulturskoleråd Trøndelag arrangerer Regionale kulturskoledager kommende høst. Nå kan vi fortelle at også Skjalg Raaen, en av landets mest kjente rockgitarister, deltar som kursholder i låtskriving.

 

De regionale kulturskoledagene i Trøndelag arrangeres 28.–29. november, på Scandic Hell i Stjørdal. Arrangementet vil ha fokus på framtidas kulturskole, fagnettverksbygging, inspirasjon og utvikling.

 

Program kommer og påmelding starter på kulturskoleradet.no siste uke i august.

 

Fagkurs med Raaen andre dag

 

Skjalg Raaen er musiker og produsent fra Bangsund i Trøndelag, og har i dag base i Trondheim. Han har spilt fast i Åge Aleksandersens backinband, Sambandet, siden 2014. Han har også jobba med Sissel Kyrkjebø, Espen Lind, Ingebjørg Bratland, Børge Pedersen, Ida Jenshus, Tone Damli, Herborg Kråkevik m.fl. Som musiker har Raaen medvirka på over 400 innspillinger og over 70 album. Som låtskriver har han bidratt med tekst, musikk og bearbeiding på et stort antall låter innen flere sjangre.

 

Skjalg Raaen skal holde kurs på dag to, der hans låtskrivingskurs blir ett av flere fagkurs som tilbys. På kurset vil Raaen i tillegg til låtskriving lære bort ting om arrangering, videreutvikling av låtideer og snakke om viktigheten av å være bevisst ulike kompositoriske og arrangementsmessige muligheter m.m. Deltakere oppfordres til å stille med instrument, helst akustiske - om mulig.

 

Eidsvåg holder åpningsforedraget

 

Nå er det også klart at Inge Eidsvåg skal holde åpningsforedraget, og at det har tittelen «En lærer påvirker evigheten», og at det skal handle om lærergjerningens innhold og betydning.

 

Eidsvåg er lektor og forfatter. Han er utdannet ved Universitet i Trondheim og har arbeidet som lærer i grunnskole og videregående skole. I tolv år var han rektor ved Nansenskolen på Lillehammer, hvor han både tidligere og etter har arbeidet som lektor.

 

Eidsvågs tekster ligger ofte i grenselandet mellom essay, kåseri og memoarer. Han har gjennom en mannsalder vært en flittig brukt kåsør i NRK. I 1992 fikk han Brobyggerprisen for sitt arbeid med å skape forståelse mellom mennesker med ulike religioner og livssyn. I 2017 fikk han

Kongens fortjenstmedalje for "sitt mangeårige arbeid for å fremme humanistiske verdier og dialog mellom mennesker med ulik etnisitet, religion og livssyn".

 

Flyer for de regionale kulturskoledagene i Trøndelag høsten 2019 finner du her

 

Endelig program med omtaler vil foreligge i august/september og da blir påmelding også mulig. Men allerede nå kan arrangøren også fortelle at trompetist og komponist Jan Magne Førde skal holde et verkstedkurs innen musikkfaget. 

 

Arrangementet vil inneholde foredrag, fagkurs og verksteder samt samlinger innen ulike fag. Festmiddag bys det også på første dag.

Les flere nyheter!