Maria Petra – med kulturskolebakgrunn – ble toer i The Voice

2105 Voice 28.5.jpg
TIDLIGERE KULTURSKOLEELEV: Den tidligere kulturskoleeleven Maria Petra Brandal fra Horten ble nummer to i TV 2-konkurransen The Voice 2021. (Foto: TV 2)
28.05.2021 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Maria Petra – med kulturskolebakgrunn – ble toer i The Voice

OSLO: Den tidligere kulturskoleeleven Maria Petra Brandal fra Horten har imponert både mentorer og seere i TV 2-konkurransen The Voice dette vårhalvåret. Hun tok seg til superfinalen, men der måtte hun se seg slått av Erlend Gunstveit fra Grimstad. Men Marie Petra høstet flust med superlativer fra mentorene og mange seerstemmer nok en gang.

 

I finalen konkurrerte hun først med sangen "Some die young" gjort kjent av Laleh (Pourkarim)  – mot Natan Dagur (21) som for tida bor på Lillehammer, men opprinnelig er fra Island, Sofie Fjellvang (20) fra Kristiansand og Erlend Gunstveit (25) fra Grimstad. Maria Petra fikk stående applaus fra samtlige mentorer, og var også den av finalistene som fikk de suverent sterkeste godordene fra mentorhold.

 

Til superfinalen fikk hun altså selskap av Gunstveit. I denne siste finalerunden framførte Maria Petra sangen "House by the sea", skrevet av Pål Moddi Knutsen, men den framførelsen traff ikke tv-seere tilstrekkelig til at hun kunne gå helt til topps i The Voice 2021.

 

Maria Petra Brandal var tidligere elev ved Horten kulturskole, og både lærere og elever ved skolen har heiet ekstra ivrig på sin tidligere elev og skolevenn. Hun fikk først undervisning på piano, og det var hennes pianolærer som etter noe tid anbefalte henne å forlate tangentene til fordel for sangmikrofonen. Maria Petra, som levde sine fem første år i Volda, har også sunget i barnekor.

 

Imponerte på audition med egen sang

 

Den 21-årige hortenjenta har imponert fra første tone i The Voice. På "blind audition" i februar "ble hun fridd til" av tre av fire mentorer, og hun valgte seg da Espen Lind som mentor. Dristig nok – og i motsetning til hva de langt fleste The Voice-deltakerne gjør – valgte hun den gangen å framføre en egenkomponert sang, "Lonely", en låt som nå har 4,5 millioner avspillinger på musikkstrømmetjenesten Spotify.

 

Etter videregående skole har Maria Petra jobbet i en klesbutikk i hjembyen. Muligens blir det mindre klessalg og langt mer sangoppdrag for henne framover.

 

Se og hør Maria Petra synge sin egen sang "Lonely" på YouTube her

Les flere nyheter!