Inviterer til dialog om nytt, gratis kulturskolerelatert studium

14.10.2024 Egil Hofsli (tekst) Høgskulen på Vestlandet (foto)
Del på:

Inviterer til dialog om nytt, gratis kulturskolerelatert studium

Høgskulen på Vestlandet (HVL) tilbyr fra våren 2025 studiet Profesjonsfaglig digital kompetanse (PfDK) i kulturskolen rettet mot kulturskolelærere. Tilbudet er gratis. Nå inviterer høgskolen kulturskoleledere til dialogmøter om studiet.

 

Det vil bli to dialogmøter – skåret etter samme mal – på Zoom, henholdsvis tirsdag 29. og onsdag 30. oktober, kl. 09.30–10.30 begge dager.

 

> Møtelenke – for begge dager (Zoom)

 

Merk: Kulturskolelærere er også velkomne, dersom skolens ledelse ser seg tjent med å ha med flere deltakere.

 

Norsk kulturskoleråd har i dialog med høgskolen bidratt til fokus på PfDK i kulturskolen, på lik linje med at grunnskolen har sin PfDK utviklet av Utdanningsdirektatet. Medarbeidere i Kulturskolerådet har vært involvert i utviklingen av studiemodulene.

 

Representanter for høgskolen vil lede dialogmøtene, mens Kulturskolerådet vil også være representert. I møtene ønsker høgskolen en dialog med kulturskolene om innhold og organisering av de to emnene som inngår i studiet. Studiet gir 7,5 studiepoeng, er heldigitalt og går delvis asynkront. Nettsamlingene skal inneholde undervisning, presentasjoner, hverandrevurdering og obligatoriske veiledningsøkter.

 

Emnet Profesjonsfaglig kompetanse i kulturskolen (KUL-801, våren 2025) gir støtte til ordinær drift og undervisning innen dans, musikk, teater, sirkus, skapende skriving, visuell kunst og andre kunst-/kulturfag. 

 

I studiet vil en se på hvordan en supplerer med digitale verktøy der det passer og der det er behov, f.eks. på visning/fremføring, i øvingssituasjoner og i gruppe- og enkelttimer.

Ifølge høgskolen vil emnet har et bredt fokus med generell profesjonsfaglig digital kompetanse og grunnleggende info og øvelser i digitale ferdigheter og kunnskap. Forelesninger om GDPR, personvern, opphavsrett, samt flere digitale verktøy som for eksempel Speedadmin inngår i studiet.

 

Høsten 2025 tilbyr HVL et nytt PfDK-emne, Profesjonsfaglig digital kompetanse i egen kulturskolepraksis (KUL-802), der fokus vil være på utvikling av den enkelte lærers bruk av digitale verktøy i kulturskolehverdagen.

 

Mer informasjon om studium og emner på hvl.no

Les flere nyheter!