Landstinget justerte Kulturskolerådets strategi

Brynjulf Flasnes.JPG
Fikk flertall for endringsforslag: Delegat Brynjulf Flasnes fra Trøndelag.
17.10.2024 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Landstinget justerte Kulturskolerådets strategi

Nye strategiområder – og en medfølgende strukturendring i organiseringen av Norsk kulturskoleråds administrasjon. Samt en svært viktig og populær tilføyelse av ordet "funksjonsvariasjoner". Det ble vedtatt av Kulturskolerådets landsting i dag. 

 

Norsk kulturskoleråds landsting 2024 har altså vedtatt en justering av Strategi 2032, som er Kulturskolerådets gjeldende strategi.

 

Strategi 2032 så dagens lys i 2020, og en justering var nå naturlig, mente både administrasjonen og Kulturskolerådets hovedstyre. Landstinget sa seg helt enig.

 

I den reviderte strategien er det delvis nye strategiområder som gjelder:

 

  • Mangfold og bærekraft
  • Kreativ digitalkultur
  • Rammeplan

Den opprinnelige strategien hadde fire strategiområder: mangfold, bærekraft, digitalitet og samskaping.

 

Visjonen beholdes

 

I den nå vedtatte, reviderte strategien slås det fast at visjonen Kulturskole for alle fortsatt skal gjelde. En politisk plattform (som også foreslås endret, red.mrk.) skal fortsatt være et overordnet styringsdokument. Verdiene organisasjonen ønsker å bli gjenkjent på endres heller ikke. Det er fortsatt inkluderende, nyskapende, samhandlende og tradisjonsbærende som gjelder.

 

Målbildet står også fast: Et kulturskoletilbud for fremtidens kulturskole av god kvalitet.

 

I den reviderte strategien er administrasjonens struktur endret. Dagens funksjonsområder byttes ut med tre virksomhetsområder: interessepolitisk arbeid, utviklingsarbeid samt drift og organisasjon.

 

To endringer

 

Hovedstyrets innstilling fikk ikke mye motbør på landstinget, men to endringsforslag fikk flertall:

 

Delegat Brynjulf Flasnes fra Trøndelag fikk landstinget med seg på at ordet funksjonsvariasjoner skulle med i følgende avsnitt under overskriften Mangfold og bærekraft:

 

"Kulturskolen skal være en tilgjengelig arena i barn og unges liv, for kunst- og kulturopplevelser, for personlig, sosial og kunstnerisk vekst og utvikling, uavhengig av kjønn, sosial klasse, etnisitet, legning, økonomi, opprinnelse og funksjonsvariasjon."

 

Så fikk hovedstyremedlem Ole Thomas Evensen landstinget med seg i strykning av følgende setninger om rammeplanen i den reviderte strategien:

 

"Rammeplanen skal være et dynamisk dokument. Det innebærer at Kulturskolerådets strategiske arbeid, fundamentert på rammeplanen, også må være dynamisk". 

 

Norsk kulturskoleråds landsting 2024 arrangeres i Bodø 17. og 18. oktober.

 

> Landstingssak 5.4 Strategi 2032 (PDF)

> Alle landstingsdokumentene på egen nettside

Les flere nyheter!