Terje Lindberg ny styreleder i Kulturskolerådet – Ingvild Aas ny nestleder

19.10.2024 Egil Hofsli (tekst) Company Stories (foto - Lindberg) Privat (foto - Aas)
Del på:

Terje Lindberg ny styreleder i Kulturskolerådet – Ingvild Aas ny nestleder

Terje Lindberg fra Akershus er Kulturskolerådets nye styreleder og Ingvild Aas fra Møre og Romsdal er Kulturskolerådets nye nestleder. Det ble i dag bestemt av Kulturskolerådets landsting.

 

Valgkomiteens innstilling (se lengre nede i artikkelen) utløste et endringsforslag fremmet av Pål Jentoft Johnsen, hovedstyremedlem og styreleder i Norsk kulturskoleråd Troms, Finnmark og Svalbard, som åtte av organisasjonens ti lokale avdelinger stilte seg bak. 

 

Etter flere innlegg med støtte både til valgkomiteens innstilling og endringsforslaget, ble det votering, der Terje Lindberg ble valgt som styreleder, med 40 stemmer mot Eirik Birkelands 28. Birkeland fra Oslo var innstilt av valgkomiteen som ny styreleder.

 

Ingvild Aas ble enstemmig valgt som nestleder. Hun var fremmet som nestleder av både valgkomiteen og i det framlagte endringsforslaget.

 

Landstinget valgte også to personer til som skal med i det nye hovedstyret:

 

Styremedlem: Sebastian Henriksen, Troms, Finnmark og Svalbard

Styremedlem: Tonje Såkvitne, Vestland

 

Som varamedlemmer til styret ble følgende valgt:

 

Første vara: Åshild Pettersen, Nordland

Andre vara: Christian Elgaaen, Trøndelag

 

Fra før var det klart at ansattes representant i hovedstyret for perioden 20242028, blir Anna Rennemo fra Trøndelag. Hun har Ingolf Dragset fra Ålesund i Møre og Romsdal som personlig vara. Begge ble valgt av Kulturskolerådets ansatte første uka i oktober.

 

Dette var styreforslaget i valgkomiteens innstilling i saken:

 

Styreleder: Eirik Birkeland, Oslo

Nestleder: Ingvild Aas, Møre og Romsdal

Styremedlem: Hilde Barstad, Oslo

Styremedlem: Stein Halvorsen*, Innlandet

Første vara: Tone Ulltveit-Moe, Buskerud

Andre vara: Trude Skarvatun, Vestland

*) Trakk seg som kandidat før landstinget voterte over hvem som skulle ha de to siste styrevervene.

 

Fra nestleder til styreleder

 

Den nye styrelederen i Kulturskolerådet har vært styrets nestleder de siste fire årene. Terje Lindberg fra Asker i Akershus er kreativ leder i og eier av Company Stories. Han har tidligere jobbet i flere år i NRK, som utviklingsprodusent og manusredaktør.

 

Videre har Lindberg bakgrunn som dramaturg og regissør ved både Den Nationale Scene og Teater Ibsen.  Av utdanning er han bl.a. cand.philol.

 

37 år med ledelseserfaring

 

Ingvild Aas er i dag rektor ved Molde kulturskole. Hun har 37 års erfaring i ulike lederroller. I tillegg til å ha vært musikk- og kulturskoleleder har Aas vært studierektor i Norsk musikkråd og oppvekst- og kultursjef i Aukra kommune. Hun har også vært konsulent for Norsk kulturskoleråd.

 

Også Aas har mye erfaring med tillitsverv/styreverv. Hun har tidligere vært medlem i Norsk kulturskoleråds sentralstyre og Norges musikkhøgskoles styre. I dag er hun medlem i styret for Regionteateret i Møre og Romsdal (Teatret Vårt) samt styret for Moldejazz.

 

Ingvild Aas har utdannelse innen instrumentalpedagogikk, kulturledelse, arbeids- og organisasjonspsykologi, coaching, endringsledelse og mangfoldsledelse.

 

> Landstingssak 9 Valg (PDF)

> Alle landstingsdokumentene på egen nettside

Les flere nyheter!