Musikkutvalget: Innspillsmøte med kulturskolefokus

Musikkutvalgets logo.
08.10.2024 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Musikkutvalget: Innspillsmøte med kulturskolefokus

I forbindelse med konferansen Kulturbæring – kulturskolen som driver for bærekraftige samfunn i Bodø neste uke, skal det regjeringsnedsatte Musikkutvalget samles. På denne samlinga inngår et innspillsmøte med kulturskolefokus. Kulturskolerådet håper dessuten at mange kommunale kulturskoler og kommuner gir innspill til utvalget innen 1. januar 2025.

 

Innspillsmøtet (som er et lukket møte for utvalget og spesielt inviterte innspillere, red.mrk.) skal gi utvalget og dets sekretariat innspill fra sektoren samt anledning til å diskutere rundt disse. Utvalget er nedsatt fordi regjeringa vil ha en helhetlig gjennomgang av musikkfeltet. Utvalget skal lage en offentlig utredning (NOU) om dette.

 

Blant de 16 medlemmene i Musikkutvalget er Anders Rønningen (bildet), leder for interessepolitisk arbeid i Norsk kulturskoleråd. Han har sammen med utvalgssekretariatet fått ansvar for å sette sammen et program for innspillsmøtet:

 

Under vignetten Kulturskolen – inkludering og rekruttering, bredde og fordypning, blir det et innledende innlegg ved Rønningen før det blir innspill i form av relevante innlegg ved

 

  • Veronica Vangen Evensen, rektor ved Sortland kulturskole og styreleder i Norsk kulturskoleråd Nordland
  • Elin Angelo, (ph.d.) professor i musikkpedagogikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for musikk/ Institutt for lærerutdanning
  • Kim Boeskov, forsker og underviser ved Rytmisk Musikkonservatorium, Danmark
  • Åste Selnæs Domaas, leder for utviklingsarbeid, Norsk kulturskoleråd

Musikkutvalget ledes av Sigrid Røyseng (bildet), professor i kultursosiologi ved Norges musikkhøgskole og professor II i kulturledelse ved Handelshøyskolen BI. Hun er også bidragsyter på Kulturbæring-konferansen.

 

Kulturskolerådet ønsker mange kulturskoleinnspill

 

Hos Norsk kulturskoleråd understreker en at det er mulig og ønskelig med innspill til utvalget om hvordan "virkemiddelapparatet" best kan innrettes for at det kan være et levende musikkliv i hele landet.

 

 Kulturskolene har en viktig del av dette, og Norsk kulturskoleråd håper kulturskolefeltet lar seg høre slik at utvalget får de beste muligheter til å foreslå gode justeringer i virkemiddelapparatet. Vi oppfordrer så mange som mulig som jobber i eller med kulturskole til å benytte utvalgets portal for innspill, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

Merk: Anders Rønningen representerer ikke Norsk kulturskoleråd i utvalget. Han er valgt ut på grunn av at han som person innehar det regjeringa vurderer som relevant kompetanse og kunnskap.

 

> Mer om Musikkutvalgets arbeid på nettsteder.regjeringen.no

Der kan en også levere innspill.

 

Les flere nyheter!