Kulturskolerådet på budsjetthøring – «tross» treårig tildeling

Illustrasjon for grunntilskuddet.
07.10.2024 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Kulturskolerådet på budsjetthøring – «tross» treårig tildeling

For første gang på mange tiår er ikke regjeringas framlegg av statsbudsjett en veldig spennende hendelse for Norsk kulturskoleråd. Etter at Kunnskapsdepartementet i vår gjorde grunntilskuddet til organisasjoner søknadsbasert, visste en i Kulturskolerådet nesten på øret hva som ventet av støtte i budsjettforslaget. Forutsigbarheten gleder, men hindrer ikke Kulturskolerådet fra å stille på budsjetthøring.

 

Norsk kulturskoleråd forbereder seg til å stille på budsjetthøring i Stortingets utdannings- og forskningskomite 23. eller. 24. oktober (todagershøring). For Kulturskolerådet mener det fins gode grunner for at regjering og departement bør bevilge flere statlige kroner til kulturskoleutvikling via Kulturskolerådet.

 

Blant annet er en i Kulturskolerådet bekymret for de kommunale kulturskolenes utviklingsmuligheter i den dyrtida en nå opplever i landet.

 

Forutsigbarhet fram til sommeren 2027

 

Norsk kulturskoleråd ble i mars tildelt 14,4 millioner kroner i statlig støtte for andre halvdel av 2024. Beløpet var det samme som for første halvår av 2024. Og samtidig ble det avklart at Kulturskolerådet skal få samme beløp i statlig støtte per halvår til og med første halvår 2027.

Dette fordi Kunnskapsdepartementet gjorde grunntilskuddet søknadsbasert fra juli 2024.

 

Departementet mener det gjør ordninga mer gjennomsiktig og lettere å etterprøve samt at det vil sikre likebehandling. 

 

Utdanningsdirektoratet støtta søknaden fra Norsk kulturskoleråd med totalt 86,4 millioner kroner for en treårsperiode. Dette utgjør 95 prosent av totalbeløpet i søknaden. 

 

Statsbudsjettets kulturskoleutviklingsmidler tildeles Norsk kulturskoleråd via posten 75 (Grunntilskudd til organisasjoner) i Kunnskapsdepartementets budsjetts kapittel 225.

 

Neste mulighet for å søke om tilskudd blir høsten 2026. Det kan da søkes om tilskudd for perioden juli 2027–juni 2030.

Les flere nyheter!