128 musikktalenter til UMM

img_956.JPG
HVEM LYKKES BEST? Ludvig Gudim (bildet) fra Ås ble Årets musiker sist. Hvem lykkes best denne gangen?
06.01.2016 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

128 musikktalenter til UMM

OSLO: 128 svært dyktige, unge klassiske musikere er kvalifisert til UMMs nasjonale mesterskap i Oslo 23. og 24. januar. Det blir to døgn tettpakket med fine kunstneriske prestasjoner og mye spenning. Flotte premier venter dem som lykkes aller best denne helga. Årets musiker belønnes med 50.000 kroner.

 

 

 

 

 

 

 

 

I år kåres Årets musiker i en superfinale søndag 24. januar kl. 16.00.

 

Ungdommens musikkmesterskap arrangeres i år for 50. gang (mesterskapet het tidligere Ungdommens pianomesterskap), og det markeres blant annet med en egen jubileumskonsert lørdag 23. januar kl. 19.30.

 

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene Norge. Igjen er Norges musikkhøgskole mesterskapsarena.

 

Åtte regionale mesterskap er avviklet før UMMs nasjonale mesterskap. Nå får de 128 av de beste fra de regionale mesterskapene muligheten til ny, verdifull konserterfaring.

 

Mesterskap med mange vinnere

 

UMM er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut priser på ulike nivå. For eksempel får alle utøvere med minst 23 av 25 mulige poeng førstepris. Alle deltakere får dessuten en skriftlig, konstruktiv begrunnelse for juryens dom.

 

Alle som er under 26 år kan delta i UMM. Ulike musikalske grener alternerer annet hvert år. I år konkurreres det i disiplinene piano, messingblås, slagverk, treblås og kammermusikkensembler. I hver disiplin er deltakerne inndelt i fire aldersklasser (unntaket: to aldersklasser i ensembleklassen).

 

50.000 kr til Årets musiker

 

UMM mottar premier fra en rekke samarbeidspartnere, som bidrar med både pengepremier og spilleoppdrag. Den største giveren er Elisabeth og Knut Fures Stiftelse, som muliggjør en premie på 50.000 kroner til Årets musiker.

 

Lørdag 23. januar er det semifinale for alle klasser fra kl. 9.00 til sen ettermiddag. På jubileumskonserten kl. 19.30 kunngjøres semifinaleresultatene. Videre deles det ut inspirasjonspriser (inklusive pengepremier) og det kunngjøres hvem som får delta i finalekonserten søndag. Det er de beste førsteprisvinnerne i samtlige disipliners klasser som deltar der.

 

Finalekonsert og superfinale

 

Søndagens finalekonsert starter kl. 10.00. Samtlige finaledeltakere får fine premier i form av spilleoppdrag og pengepremier, som utdeles under superfinalen. Fem fra finalekonserten går videre til superfinale kl. 16.00. Den som presterer best i superfinalen blir Årets musiker. Dessuten får superfinalens publikum bestemme hvem som får UMMs publikumspris (inklusive 15.000 kroner).

 

Her på umm.no får du med deg hva som skjer både før og under UMM 2015-2016.

Les flere nyheter!