Produsentnettverkskonferansen rapport

img_962.jpg
FJERDE GANG: Konferansen Nasjonal produsentnettverk for kulturskoleansatte ble nylig arrangert for fjerde gang.
18.01.2016 Egil Hofsli (tekst) Fabiola Charry (foto)
Del på:

Produsentnettverkskonferansen rapport

OSLO: Et spesielt fokus på visuelle kunstfag var sentralt på konferansen Nasjonal produsentnettverk for kulturskoleansatte 2016.

 

Konferansen ble arrangert ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design forrige uke, med drøyt 60 deltakere. Norsk kulturskoleråd, i samarbeid med Nasjonalmuseet arrangerte konferansen.

 

Dette var fjerde gang kulturskolerådet, som en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, arrangerer en slik konferanse.

 

"Visuelt fokus"

 

Målgruppa for konferansen og nettverket er prosjektledere er produksjonsledere fra kulturskolerådets utviklingsprosjekt, prosjekt- og produksjonsansvarlige i kulturskolen samt andre som ønsker å jobbe i dette feltet.

 

Årets konferansen hadde et særskilt fokus på visuelle kunstfag, blant annet ut fra et ønske om at fagområdet skal få plass i produsentnettverket på lik linje med de sceniske fagene.

 

Det ble også presentert en ny modul i Kulturskolebanken, som er rettet mot produksjon og formidling innen visuelle kunstfag.

 

Kompletterende kompetanse

 

En rikholdig og variert konferanse ble avholdt i vakre og tradisjonsrike lokaler, med program som spente fra «Performance som metode» via «Rommets dramaturgi» til «Hva opplever du i møte med utstillingen?». Det var også rom for flere presentasjoner fra ulike kulturskoler av deres arbeid med forestillinger og produksjoner.

 

Det ble også satt søkelys på «Tenk felles» og kompletterende kompetanse i fagene i kulturskolen. I tillegg var det flere kunstneriske innslag med unge utøvere, og rom også for de viktige, uformelle møtene rundt bord og måltider.

 

 

 

Les flere nyheter!