Cutting edge rapport
TRONDHEIM: En rapport fra forskningskonferansen «Cutting Edge kulturskole!» foreligger nå. Den rommer 28 bidrag av forfattere som bidro med presentasjoner på konferansen om kulturskolerelatert forskning i Trondheim høsten 2015.
Rapporten fra Cutting Edge-konferansen finner du her
Det er Tone Pernille Østern som er redaktør for rapporten. Østern, som til daglig er førsteamanuensis ved Program for lærerutdanning, NTNU, var sentral på arrangørsiden i forbindelse med denne forskningskonferansen.
«Cutting Edge kulturskole! – forskning, fag og praksiser i manesjen» ble arrangert ved Dronning Maud Minnes Høyskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) 27.-28. oktober 2015. Arrangører var Nettverk for kulturskolerelatert forskning, Norsk kulturskolereåd og DMMH.
Framtidas kulturskole i fokus
Den femte konferansen for kulturskolerelatert forskning satte kulturskolen i det 21. århundret i manesjens rampelys.
Tema for konferansen var forsknings- og utviklingsprosjekter knyttet til hvordan kulturskolen kan være i front og utvikle praksiser, arenaer og møtepunkter som gjør kulturskolen til en sentral aktør.
Bidragene i konferanserapporten viser hvordan deltakere på konferansen har behandlet spørsmålet om hvordan kulturskolen kan være cutting edge.
De ulike forfatterne har forskjellig faglig bakgrunn: de kommer fra ulike kunstfag og representerer forskjellige praksistilhørigheter (det frie feltet, barnehage, kulturskole, grunnskole, videregående skole, høyere utdanning m.m.). I rapporten er deres bidrag samlet sammen under ulike overgripende temaer, på tvers av kunstfaglig bakgrunn.
Sortert etter sju tema
Disse temaene er:
- Rammeplan og læreplaner
- Motivasjon, engasjement og mestring
- Improvisasjon og interaksjon
- IRIS forsk
- Organisatoriske modeller
- Lærerutøvelse og profesjonsforståelse, lærebøker og vurdering
- Radikalisme, konservatisme og ledelse i samtiden
Flere bidrag overlapper med andre tematiske områder enn de har blitt plassert under. Disse temaene er valgt for å vise hvordan forskning innenfor de ulike kunstfagene på tvers av faggrenser omhandler spørsmål som henger sammen med barn og unges læring, identitetsskaping og danning.
Mer om forskningskonferansen 2015 her