Årets musiker 2015-2016

img_966.JPG
ÅRETS MUSIKER: Slagverker Sigvald Fersum fra Bergen.
24.01.2016 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Årets musiker 2015-2016

OSLO: 128 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var 23. - 24. januar samlet i Oslo til den nasjonale delen av Ungdommens musikkmesterskap 2015-2016. Slagverker Sigvald Fersum (18) fra Bergen gjorde det aller best i søndagens superfinale og ble kåret til Årets musiker.

 

Se UMM 2015-2016 formidlet gjennom fotogalleri

 

For sin flotte prestasjon i superfinalen ble Sigvald belønnet med 50.000 kroner samt et lite dryss av spilleoppdrag og andre premier. Pengene kommer fra Elisabeth og Knut Fures Stiftelse.

 

– Dette var ekstremt gøy, sier Sigvald, og legger til: – Jeg hadde håpet å gjøre det bra, og satset på en førstepris. Men dette ble et helt utrolig bra resultat. Jeg synes ikke jeg spilte så bra i semifinalen, men i finalen og superfinalen gikk det mye bedre – etter skifte av låneinstrument.

 

Sigvald Fersum begynte sin musikalske utdannelse i korpsbevegelsen samt ved Bergen kulturskole, der han sluttet for tre år siden. I dag er han musikkelev ved Langhaugen videregående i Bergen. Han har spilt i Hellen skoles musikkorps siden 2005 og i Dragefjellets musikkorps siden 2012. Sigvald spiller også i Ung symfoni.

 

Neste stopp kan være Norges musikkhøgskole i Oslo eller Griegakademiet i Bergen. Og på sikt sikter Sigvald seg inn på arbeid som orkestermusiker.

 

I superfinalen kapret han like godt også Publikumsprisen og fikk med seg ytterligere 15.000 kroner hjem.

 

Ellers drysset det flotte konsertoppdrag i både inn- og utland samt pengepremier fra også andre sponsorer over de fem andre superfinalistene samt deltakerne på finalekonserten tidligere på dagen.

 

UMM ble arrangert av Norsk kulturskoleråd, Norsk Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene Norge. Åtte regionmesterskap var avviklet før det nasjonale mesterskapet. Disse konsertene er nyttige konsertopplevelser for de unge utøverne. I Oslo fikk de aller beste utøverne høste ny, verdifull konserterfaring i det nasjonale mesterskapet.

 

Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere osv. Her deles det ut førstepriser, andrepriser osv. Når flere utøvere oppnår samme høye poengsum blir det utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en begrunnelse for juryens dom.

 

UMM var opprinnelig et mesterskap bare for pianister, sangere og strykere. Nå er det flere ulike musikalske klasser som alternerer. I år var det pianister, slagverkere, messingblåsere, treblåsere og ensembler som konkurrerte. Alle under 26 år kan delta i UMM. 

 

 

Les flere nyheter!