Molde kulturskole tilbyr sine elever en livestreamscene

2020 Molde 27.4.jpg
SAMARBEID OM LIVESTREAMSCENE: Rektor Ingvild Aas ved Molde kulturskole (f.v.), prosjektleder Jan Espen Ramstad i Lyd & Sceneproduksjon og Knut Morten Kårevik, kulturskolelærer og styremedlem i Storyville Jazz Club.
27.04.2020 Egil Hofsli (tekst) Emil Ramstad (foto)
Del på:

Molde kulturskole tilbyr sine elever en livestreamscene

MOLDE: Da et oppdragssøkende og kreativt produksjonsselskap tok kontakt, så kulturskolerektor Ingvild Aas et mulighetsrom som nå gir Molde kulturskoles elever en mulighet for å vise fram sine kulturuttrykk på en livestreamscene som etableres i skolens lokaler.

 

Alt er klarert med kommuneledelsen og alt er på stell når det gjelder smitteverntiltak under koronakrisa, og i løpet av våren vil Moldes kulturskoles elever og lærere – og mange flere – få muligheten til å framføre både musikk-, dans- og teaterinnslag som strømmes til det publikummet som er riktig for de ulike anledningene.

 

– Det var prosjektleder Jan Espen Ramstad i Lyd & Sceneproduksjon som tok kontakt, for å sjekke ut muligheten for å leie en sal ved skolen for å strømme både kommersielle og ikke-kommersielle konsertproduksjoner. Det fikk meg til å tenke at dette kan være en vinnvinn-situasjon som kan gi oss noe vi trenger: En scene for våre elever – og lærere med – til å framføre produksjoner og andre smittevernkorrekte arrangement. Vi ser at dette er viktig nå, for både elever og lærere, som mål å jobbe mot, det tilfører undervisninga et ekstra motivasjonsmoment, sier Ingvild Aas.

 

Kan brukes for flere fag

 

Avtalen som er inngått gir Lyd & Sceneproduksjon fri tilgang til kulturskolens sal. Selskapet booker og gjør avtaler med eksterne aktører, amatører og prosfesjonelle. – Til gjengjeld hjelper de oss med alt teknisk – lys, lyd, strømming ...  når vi skal gjennomføre små og store forestillinger og konserter, sier Ingvild Aas.

 

Allerede førstkommende torsdag sendes et klubbkveldarrangement på oppdrag fra Moldejazz. Storyville Jazz Club vil trolig koble seg på samarbeidet om Molde kulturscene. Muligens blir kulturskolens lærere noen av de første som tar Molde kulturscene i bruk, for å presentere seg som utøvere.

 

– Vi er i gang med å planlegge en delvis gjenåpning av den fysiske kulturskoleundervisninga 4. mai. Men vi ser helt klart at det nok en god stund vil være godt å kunne ha en slik alternativ scene for framførelse av kunst og kultur ved skolen vår, sier Ingvild Aas.

 

Hun ser ingen grunn til at dette ikke kan være en modell som kan benyttes av kulturskoler og produksjonsselskap samt eventuelle andre samarbeidspartnere også i andre kommuner. – Vi kan også se for oss at kulturskoler i nabokommunene våre kan få bruke livestreamscenen vår, sier Ingvild Aas, rektor ved Molde kulturskole.

Les flere nyheter!