Arendalsuka 2020 avlyst - Norsk kulturskoleråd satser mer på Kulturskole-tv

23.04.2020 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Arendalsuka 2020 avlyst - Norsk kulturskoleråd satser mer på Kulturskole-tv

ARENDAL: Arendalsuka 2020 – der Norsk kulturskoleråd har vært en aktør de to siste årene – er avlyst på grunn av koronakrisa. Det innebærer at Norsk kulturskoleråd kommende høst vil prioritere andre kanaler og arenaer for å synliggjøre sitt arbeid overfor politiske partier og politikere samt å få disse i tale om kulturskolesaker.

 

Blant annet vil vi videreutvikle konseptet Kulturskole-tv som vi starta opp i forbindelse med Arendalsuka 2019. Da hadde vi debatter/samtaler med stortingspolitikerne fra flere partier, om dagsaktuelle kulturskoletema. Dette nett-tv-konseptet vil vi bruke mer framover, blant annet til å få satt søkelys på den kommende stortingsmeldinga om barne- og ungdomskultur, der en styrket kulturskole for framtida utgjør egen bolk, sier Lars Emil Johannessen (bildet), leder for politisk sekretariat i Norsk kulturskoleråd.

 

Tar ansvar for å hindre smittespredning

 

Arendalsuka har tatt avlysningsavgjørelsen sammen med smittevernoverlege i Arendal kommune, Preben Aavitsland. Aavitsland viser til ansvaret alle har for å hindre smittespredning i tiden fremover:

 

– I månedene som kommer vil det fortsatt være viktig å holde smitten under kontroll. Selv om regjeringen skulle oppheve forbudet mot arrangementer, vil lokale arrangører være nødt til å gjennomføre risikovurderinger fremover. Arendalsuka har mange tilreisende fra hele landet og samler flere tusen deltakere hver dag, også personer som er i risikogruppene. Folk møtes ansikt til ansikt, ofte i små lokaler. Som følge av dette er min klare vurdering at Arendalsuka 2020 ikke lar seg gjennomføre, sier Preben Åvitsland.

 

Dermed avlyses Arendalsuka årets arrangement, og ønsker alle velkommen til tiårsjubileum 16.–20. august 2021.

 

Les hele avlysningsmeldinga fra Arendalsuka på arendalsuka.no her

 

Trolig partilederdebatt likevel

 

NRKs partilederdebatt har siden oppstarten vært et helt sentralt innslag under Arendalsuka. I samarbeid med NRK arbeider Arendalsuka for at partilederdebatten likevel kan sendes som planlagt fra Arendal i 2020. Dessuten ser NRK og Arendalsuka frem til å fortsette samarbeidet om partilederdebatten også i det viktige valgåret 2021.  

Les flere nyheter!