Tilbyr webinar for kulturskoleledere og lanserer nettsida Ledelse i kulturskolen

2020 Ledelse i kulturskolen 16.4.png
WEBINAR OG NY NETTSIDE: Norsk kulturskoleråd fokuserer kulturskoleledelse på flere måter 16. april.
02.04.2020 Egil Hofsli (tekst) Annie Spratt/Unsplash (foto)
Del på:

Tilbyr webinar for kulturskoleledere og lanserer nettsida Ledelse i kulturskolen

TRONDHEIM: Lederkonferansen 2020 er avlyst på grunn av koronasituasjonen, men Norsk kulturskoleråd tilbyr nå et gratis webinar om kulturskoleledelse på nett. Det skjer torsdag 16. april. Samme dag lanseres kulturskolerådet en egen nettside for ledelse i kulturskolen. 

 

Webinaret Kulturskoleledelse på nett – som arrangeres samme dag som Lederkonferansen 2020 skulle ha åpnet – er gratis og åpent for alle som har interesse for ledelse i kulturskolen.

 

Webinaret tilbys via nettjenesten Zoom, og alle påmeldte får tilsendt nødvendig påloggingsinformasjon dagen før webinaret. Webinarstart er kl. 11.00, og det avsluttes kl. 14.00. Det er en innlagt pause, fra kl. 12.15 til 12.30.

 

Norsk kulturskoleråd har et uttalt fokus på ledelse i kulturskolen og ønsker å bidra til utvikling på feltet. Dette gjør kulturskolerådet blant annet gjennom den årlige Lederkonferansen, som kulturskolerådet arrangerer sammen med KS og Norges musikkhøgskole samt gjennom samarbeidet om lederstudiet Ledelse av prosesser, i samarbeid med Høgskolen i Innlandet og Lederskap.

 

– Årets Lederkonferanse, med «Kultur for kompetanse» som overskrift, er dessverre avlyst pga. koronakrisa, men vi vil ta med mange av de planlagte programpostene til neste års konferanse, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd. – Men vi ønsker også å gi kulturskoleledere aktuelt, faglig påfyll likevel, og da velger vi å gjøre det på en digital arena og i denne tida er det naturlig å velge distanseledelse som tema.

 

Tre foredrag

 

Tre foredragsholdere bidrar på webinaret. De to første foredragene er begge ved erfarne kulturskoleledere som har gjort seg erfaringer med distanseledelse. På webinaret vil de fortelle om ledergrep de har tatt under koronakrisa, og dele både pluss- og minusopplevelser samt fortelle om tilbakemeldinger og resultat så langt.

 

Først ut er Endre Lindstøl, rektor ved Larvik kulturskole og universitetslektor ved Norges musikkhøgskole. Lindstøl har bakgrunn som pedagog og leder i grunnskole, videregående skole, høgskole og kulturskole. Han er også en del av den musikalske ledelsen i Stavern kammermusikk, sammen med Arve Tellefsen og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. Lindstøl er opptatt av en styrket, systematisk og samhandlende opplæring i de estetiske fagene – mellom de ulike institusjonene.

 

Ingvild Aas, rektor ved Molde kulturskole, holder foredrag nummer to. Hun har som rektor tatt studiet Ledelse av prosesser (LAP). Hun er styremedlem for Teateret Vårt, Klangfestivalen, Norges musikkhøgskole (vara), Molde International Jazz Festival (vara).

 

Verktøy og metoder for distanseledelse

 

Etter en kort pause, er det Bjørn Hopland som holder webinarets siste foredrag. Det har fått tittelen «Distanseledelse». Her skal det handle om det å lede, motivere og skape resultater på avstand. Arrangøren håper at dette foredraget skal gi webinardeltakerne noen verktøy og metoder som sikrer tydelighet og kontroll.

 

Bjørn Hopland leder Smart endring, et firma som leverer praktisk opplæring i smart arbeid og samarbeid. Han har erfaring i digitalt samarbeid som leder i Microsoft med teammedlemmer over hele Europa.

 

Webinardeltakerne får mulighet til å stille spørsmål underveis, som moderatorer samler og sorterer, og lar foredragsholderne besvare direkte etter foredragene.

 

Lanserer nytt nettsted om ledelse i kulturskolen

 

Kulturskolerådet lanserer samme dag et nytt nettilbud for alle som er opptatt av ledelse i kulturskolen. På nettstedet kulturskoleradet.no opprettes nettsida Ledelse i kulturskolen. På denne nettsida skal du finne aktuelt stoff om temaet, og intensjonen er å høyne kvaliteten på det som utøves av ledelse i skoleslaget.

 

Merk: 13. mai vil Norsk kulturskoleråd arrangere en nytt webinar for kulturskoleledere. Informasjon om dette vil du finne både på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk, som utkommer annen hver uke og er gratis å abonnere på.

 

Les flere nyheter!