184 musikere kvalifisert for UMMs nasjonale mesterskap

TKK - 10 Piece-1.JPG
FINALEKLARE: TKK 10-Piece fra Trondheim stiller i UMMs nasjonale mesterskap. Merk: Bildet er fra fjorårets mesterskap, besetningen er noe endret siden da.
10.01.2020 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

184 musikere kvalifisert for UMMs nasjonale mesterskap

OSLO: 184 svært dyktige, unge musikere er kvalifisert til UMMs nasjonale mesterskap i Oslo 16.–19. januar. Det blir fire døgn fylt med fine kunstneriske prestasjoner og mye spenning på Norges musikkhøgskole. Flotte premier venter dem som lykkes best i mesterskapet. Årets musiker belønnes med 50 000 kroner og solistoppdrag med KORK, mens det vanker gjeve utmerkelser og premier også til mange av de andre som presterer best i mesterskapet.

 

Følg mesterskapet i bilder (med korte tekster) på umm.no her

 

Ungdommens musikkmesterskap (tidligere Ungdommens pianomesterskap) arrangeres i år for 54. gang. Arenaen er Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo, og i år kåres Årets musiker når mesterskapets beste solister i eldste klasse møtes til i finalekonserten søndag 19. januar kl. 14.00. Der skal også ensemblene i eldste kammermusikk-klasse konkurrere om gjeve premier.

 

Arve Tellefsen juryleder

 

Juryen som bestemmer hvem det blir, består av Arve Tellefsen (juryleder - bildet), Ingfrid Breie Nyhus og Christian Lundqvist – alle etablerte musikere med mye gjevt på cv-en. Samme jury dømmer prisvinnerkonserten kl. 10.00 samme dag, der de yngre deltakerne spiller for å bli Årets talent – ny pris av året – i sine aldersklasser. På denne konserten skal dessuten publikum kåre vinneren av Årets publikumspris.

 

Fra og med i år er det solister i eldste klasse som kan bli Årets musiker i UMM. Prisvinneren belønnes med 50 000 kr fra et legat ved NMH samt et solistoppdrag med KORK. Kammermusikkensemblene i eldste klasse kjemper om en prispott på 60 000 kr fra samme NMH-legat – en pott som kan bli fordelt på to ensembler, om juryen finner det riktig.

 

Hornisten Florian Rademacher Krogsæther (bildet) fra Tomrefjord i Vestnes, Møre og Romsdal, ble Årets musiker i UMM 2018–2019. Han skal i år spille på europeisk konsert lørdag kveld, der også andre meritterte, unge musikere fra andre europeiske land deltar. Og Florian er lagspiller også: Han stiller i den yngste kammermusikk-klassen som medlem i kvintetten Den lille messingfabrikken.

 

 

Les hele artikkelen og mye annet UMM-stoff på umm.no

Les flere nyheter!