Kurs i kreativ videodokumentasjon: Ledige plasser i Tromsø – fullt i Oslo

2019 Filmkurs 4.10.png
FILMKURS: Stian Andreassen og Silje Sigurdsen er kursholdere i henholdsvis Tromsø og Oslo.
06.01.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kurs i kreativ videodokumentasjon: Ledige plasser i Tromsø – fullt i Oslo

OSLO/TROMSØ: I februar 2020 arrangerer Norsk kulturskoleråd to filmkurs for kulturskoleansatte. I Oslo er det ikke plass til flere deltakere, mens det fortsatt fins ledige deltakerplasser på kurset i Tromsø 7. februar.

 

Kursene har ulike kursholdere, men tilnærmet samme innhold, og begge er gratis å delta på. Det er ingen deltakeravgift, dette er en av medlemsfordelene ved å være medlem i Norsk kulturskoleråd.

 

I Tromsø kan interesserte kulturskoler gjerne melde på flere ansatte til kurset. 

 

Påmelding til kurset i Tromsø her

Påmeldingsfrist: 1. februar 2020.

 

Dette filmkurstilbudet er en del av oppfølginga av et landsstyrevedtak i Norsk kulturskoleråd, der landsstyret uttrykte et ønske om at film blir mer brukt til å promotere skoleslaget. Administrasjonen er i gang med å produsere nye filmer som kulturskolene skal kunne nyttegjøre seg i sin markedsføring.

 

I tillegg ønsker kulturskolerådet å hjelpe kulturskolene til å bli gode på å lage «egenreklamefilmer» og dokumentasjonsfilm på egen hånd. Derfor dette kurstilbudet gratis å delta på. Deltakerne dekker selv sine reiseutgifter. Begge kursene er dagskurs, med oppstart kl. 10.00 og slutt kl. 15.30. Lunsjen er like gratis som selve kurset.

 

Kreativ videodokumentasjon

 

Norsk kulturskoleråd inviterer altså til en fagkursdag med kreativ videodokumentasjon som tema. Målet med kurset er å tilrettelegge for at kulturskolelærere kan trene/lære mer om hvordan en kan

 

  • lage korte dokumentasjonsvideoer for å vise fram bl.a. kulturskolens praktiske arbeid og aktiviteter, dokumentere kreative prosesser og/eller undervisningsøkter
  • bruke dokumentasjonsvideoer for å markedsføre/synliggjøre egen kulturskole
  • bruke sosiale medier, blogg, podkast m.m. for å markedsføre dokumentasjonsprosjekt

Det er plass til 35 deltakere på hvert av kursene. Men fortvil ikke om sted og dato ikke passer deg. Den ene kursdagen vil det bli laget filmopptak fra – av filmproduksjonsselskapet Media-Service, og dette vil bli tilgjengelig for kulturskolerådets medlemskommuners kulturskoler i ettertid.

 

Kurs i Tromsø 7. februar 2020  påmelding mulig

 

Første kursdag blir i Tromsø fredag 7. februar 2020. Kursholder er Stian Andreassen (mer om ham nedenfor) og kurset holdes i Tvibit, som er et produksjons- og kompetansesenter for bredde og profesjonelle innen musikk, ung kultur, helse, film og kreativ virksomhet.

 

Påmelding til kurset i Tromsø her

Påmeldingsfrist: 1. februar 2020.

 

Kurs i Oslo 14. februar 2020 – fullt

 

Den andre kursdagen arrangeres i Oslo fredag 14. februar, på Sentralen, som er et samlingspunkt, verksted og scene. Kursholder her er Silje Sigurdsen (mer om henne nedenfor). Det er altså ikke plass til flere deltakere på dette kurset.

 

Kursholderne

 

Stian Andreassen har arbeidet med film og video i snart ti år. Han har filmutdannelse fra Norges kreative høyskole, og har jobbet med ungdom og film på Tvibit i tre år. Nå er han frilansfilmarbeider.

 

– Jeg får gjøre det jeg liker best og det på fulltid, nemlig å fortelle historier. Jeg gleder meg til å få dele det jeg har lært med dem som kommer på kurset. I etterkant vil dere være godt utrustet til å dokumentere egen aktivitet, sier Stian Andreassen.

 

Silje Sigurdsen er utdannet kunsthistoriker med visuell kultur, visuell retorikk og medieutvikling som spesialområder. Hun driver i dag formidlingskonseptet og videobloggen Kunzt – en prisvinnende nettbasert kunstkanal for dem som ønsker å lære mer om kunst, kunsthistorien og kunstbransjen. Sigurdsen.

Les flere nyheter!