Trine Skei Grande ny kunnskapsminister - Abid Raja overtar Kulturdepartementet

2020 Ny kunnskapsminister 24.1.png
KULTURSKOLENS NYE STATSRÅD: Trine Skei Grande er utnevnt som ny kunnskaps- og integreringsminister, og blir dermed kulturskolens statsråd. Abid Raja overtar som kultur- og likestillingsminister - etter Skei Grande. (Foto, av Skei Grande: Jo Straube)
24.01.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Trine Skei Grande ny kunnskapsminister - Abid Raja overtar Kulturdepartementet

OSLO: Trine Skei Grande (V) skifter statsrådspost og departement, og blir kunnskaps- og integreringsminister – og dermed minister i departementet kulturskolen sorterer under. Hun overtar den nye ministerposten etter Jan Tore Sanner (H), mens hennes partifelle Abid Raja overtar etter Skei Grande i rollen som kultur- og likestillingsminister.

 

Skei Grande har som kulturminister hatt en sentral rolle i regjeringas arbeid med stortingsmeldingen om barne- og ungdomskulturen, der «en styrket kulturskole for fremtiden» trolig vil utgjøre en sentral del.

 

Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet samarbeider tett om utarbeidelsen av denne stortingsmeldingen. Nå blir det altså Venstre-statsråder som leder arbeidet med denne meldingen i begge departement.

 

Nyhetssak på nrk.no: Her er Solberg-regjeringen 4.0

 

– Norsk kulturskoleråd gratulerer Trine Skei Grande med ny statsrådsstilling og ønsker henne lykke til med viktig arbeid. Vi ser med forventning fram til å samarbeide med henne til kulturskolens beste, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

 

Lars Brandsås (V) blir Trine Skei Grandes politiske rådgiver, mens Anja Johansen er utnevnt statssekretær for kunnskaps- og integreringsministeren.

 

Avtroppende kunnskapsminister Jan Tore Sanner er utnevnt til finansminister i den nye regjeringa som omtales som Solberg-regjeringa versjon 4.0.

 

Erfaren rikspolitiker

 

50-årige Skei Grande ble utnevnt som kulturminister i januar 2018, mens statsrådstittelen ble endret til kultur- og likestillingsminister i januar 2019. Hun er også leder av Venstre, et verv hun har hatt siden 2010.

 

Trine Skei Grande er fra Overhalla i Trøndelag, men har siden 2001 hatt sitt virke i Oslo, på Stortinget, først som fast møtende vararepresentant (fram til 2005), senere som stortingsrepresentant innvalgt i Oslo.

 

Av utdanning har Skei Grande blant annet historie hovedfag ved Universitetet i Oslo (UiO) og statsvitenskap mellomfag, også ved UiO. Før hun ble heldagspolitiker har hun mye ulik arbeidserfaring. Hun har arbeidet som lærer og adjunkt, vært generalsekretær i både Norsk Bygdeungdomslag og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

 

I 1995 ble hun tildelt Det Kongelige Selskap for Norges Vel Fortjenestemedalje i sølv 1995 – for sin innsats i barne- og ungdomsarbeid.

 

Foto, nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet: Ketil Frøland

Les flere nyheter!