Pedagogisk pakke fra NMF: – ImPULSE velegnet for kulturskolebruk

2020 ImPULSE 4.9.jpg
PEDAGOGISK PAKKE: ImPULSE er et pedagogisk tilbud fra Norges Musikkorps Forbund, som også kan benyttes i kulturskolen. (Foto: musikkorps.no)
04.09.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Pedagogisk pakke fra NMF: – ImPULSE velegnet for kulturskolebruk

SKIEN: ImPULSE kan føre til mer samspill og tverrfaglig undervisning i kulturskolen. Kanskje også til økt rekruttering. Og det er et velegnet pedagogisk opplegg under koronapandemien. Det mener Birgitte Grong, musikkonsulent i Norges Musikkorps Forbund, når temaet er det nye pedagogiske tilbudet fra NMF.

 

Naturlig nok er økt rekruttering til korps hovedtanken bak ImPULSE, som er en helt gratis pedagogisk pakke. Men Grong er trygg på at det pedagogiske materiellet i ImPULSE-pakken vil være velegnet for undervisning i både kulturskole grunnskole, og i samarbeid mellom skoler og korps.

 

Alt om ImPULSE på musikkorps.no her

 

– ImPULSE handler om å skape gode samspillopplevelser i lokalsamfunnet på tvers av nivå, sier Birgitte Grong. – ImPULSE kan benyttes til samspill både i korpset og andre sammenhenger samt til å inkludere nye i musikkaktivitet ved å tilby gode korps- og musikkopplevelser til flere.

 

Med ImPULSE er det lagt opp til at en kan benytte komp slik at en kan framføre med trøkk uansett hvor stor eller liten besetning en lokalt klarer å mønstre.

 

– ImPULSE inneholder dans, sang, spilling …, og jeg tenker at kulturskoleelever uansett fag kan ha nytte og glede av ImPULSE. Kanskje dette kan bli et flott fellesnummer på en kulturskoleforestilling, sier Grong.

 

ImPULSE inneholder noter, musikkvideo, instruksjonsfilmer og lydfiler, og du finner alt om ImPULSE på musikkorps.no her.

Les flere nyheter!