Nettmøte om kulturskolen og fagfornyelsen: Se opptak

22.09.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Nettmøte om kulturskolen og fagfornyelsen: Se opptak

OSLO: Alle læreplaner for fag i grunnskole og videregående opplæring fornyes. Hva kan dette bety for kulturskolen? 22. september arrangerte Norsk kulturskoleråd og KS nettmøte om temaet kulturskolen og fagfornyelsen. Opptak av møtet er tilgjengelig.

 

Nettmøtet inngår i kulturskolerådets satsing Ledelse i kulturskolen.

 

Alle læreplaner for fag i grunnskole og videregående opplæring fornyes. De nye læreplanene gjelder fra august i år. Overordnet del av læreplanverket er også ny. Hva kan dette bety for kulturskolen?

 

På nettmøtetet innledet spesialrådgiver Marianne Lindheim fra KS og rådgiver Torkel Øien fra Norsk kulturskoleråd/KS om fagfornyelsen og helhet og sammenheng i oppvekstfeltet.

 

Norsk kulturskoleråd hadde også invitert en kulturskoleleder til å innlede, ved å dele sine tanker og perspektiv for dette arbeidet. Marianne Ous (bildet), leder ved Holmestrand kulturskole tok denne oppgaven.

 

Deretter ble det gruppearbeid for å få fram tanker om hvordan fagfornyelsen kan komme grunnskolen, kulturskolen og ikke minst eleven – som er den sentrale her – til gode.

 

Møtearrangerøren hadde på forhånd anmodet deltakerne om å forberede seg til gruppearbeidet gjennom å lese noen artikler og reflektere rundt temaet på forhånd. 

 

Les også: Nyhetssak i forkant av nettmøtet

Les flere nyheter!