Fargespill på «Hovedscenen» på NRK 2

2016 Fargespill 29.10.png
FARGESPILL PÅ TV: Fargespill presenteres både gjennom forestilling og dokumentar på NRK 2 søndag kveld. (Foto: Fargespill)
27.10.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Fargespill på «Hovedscenen» på NRK 2

BERGEN: Søndag 30. oktober blir Norsk kulturskoleråds samarbeidspart Fargespill og deres unge kulturutøvere synliggjort både gjennom forestilling og dokumentar i programmet «Hovedscenen» på NRK 2.

 

I Fargespill-ensemblet fra Bergen får barn og unge anerkjennelse for den de er og det talentet de har, uavhengig av bakgrunn. Samhold og beinharde øvelser gjør at står fram som mestere på scenen.

 

I søndagens program får vi se forestillingen «Fargespill-KORK» samt en dokumentar om Fargespill. Sendestart: 21.00.

 

En grunnleggende idé i Fargespill er at to elementer må være til stede for å skape sterk scenekunst: Uttrykkskraft og profesjonalitet. I Fargespill deler en på disse oppgavene. Barna og ungdommene har uttrykkskraften – en historie å fortelle gjennom sin egen kulturarv. Historien gis så profesjonelle rammer i form av kunstnerisk og teknisk personale fra øverste hylle for å løfte historien og gi den kraft.

 

– Under Festspillene tok vi denne formelen til nye høyder ved at et symfoniorkester av internasjonalt format møtte det mest uttrykksfulle – 100 barn og unge fra 35 land – som sammen veltet sosiale barrierer og sprengte musikalske grenser på scenen, sier Ole Hamre.

 

Med på denne konserten, som nå altså kommer på tv, var også to unge klassiske musikere, som solister: Johanne Haugland og Andrés Maurette O’Brien.

Les flere nyheter!