Kunnskapsministeren: – Rammeplanen er et løft for kulturskolen

Torbjørn.png
GODORD OM RAMMEPLANEN: – Rammeplanen er et løft for kulturskolen, sier Torbjørn Røe Isaksen.
20.10.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kunnskapsministeren: – Rammeplanen er et løft for kulturskolen

OSLO: Å få en felles rammeplan for kulturskolene i Norge, det er et løft for sektoren. Det er et løft jeg er veldig positiv til, og som jeg tror gir store, nye muligheter.

 

Det sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en film Norsk kulturskoleråd har laget med ham, i forbindelse med lanseringa av den nye rammeplanen for kulturskolen, «Mangfold og fordypning».

 

Se filmen med Røe Isaksen i Rammeplanseksjonen på kulturskoleradet.no

 

Ros også fra KS-direktør og kulturskolerektor

 

Der kan du også se ytterligere to kortfilmer, der rammeplanen blir framsnakket. Av henholdsvis Erling Lien Barlindhaug, avdelingsdirektør for utdanning i KS, og Martha M. Hansen, rektor ved Arendal kulturskole. I løpet av de nærmeste månedene kommer enda flere slike filmer.

 

– Tre gode grunner

 

– En felles rammeplan er viktig av i hvert fall tre grunner, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i «sin film». – For det første så er den med på å ramme inn kjernen av kulturskolens virksomhet. (…) For det andre vil det gjøre det enda tydeligere for elever - og foreldre og andre som er interessert – hva kulturskolens kjerne er, hva man kan forvente når man sender barna dit, og hva kulturskolen skal bidra med. For det tredje så blir det også en god mulighet for kulturskolene til å jobbe enda tettere sammen med andre deler av kommunens utdanningsløp.

 

I filmen forteller Røe Isaksen også om egne gode år som elev ved Porsgrunn kulturskole. Han uttrykker også begeistring over alt det gode som har skjedd i norske kulturskoler siden da. Han ser den nye rammeplanen som en fortsettelse på den gode utviklingen en allerede har startet på.

 

Filmene som fokuserer rammeplanen er produsert av Media-Service på oppdrag fra Norsk kulturskoleråd, som utgir rammeplanen for kulturskolen. I filmene medvirker også et knippe unge kulturutøvere, som ble filmet på Arendal kulturskole.

Les flere nyheter!