Teppet opp for nye kulturskoleradet.no

17.10.2016 Hege Arstad (tekst)
Del på:

Teppet opp for nye kulturskoleradet.no

TRONDHEIM: I dag er det premiere for «nye» kulturskoleradet.no. Nå framstår nettstedet i foredlet og fornyet versjon. Med nytt innhold, nytt design og ny struktur.

 

En omfattende og gjennomtenkt foredlingsprosess er gjennomført for å øke nytteverdien og brukervennligheten for deg som bruker navet i Norsk kulturskoleråds digitale tjenester.

 

Foredlingen er planlagt og gjennomført i samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd ved kommunikasjonsavdelinga og Digitalbyrået Arego. Arbeidet begynte sist vår, men det meste av arbeidet er gjennomført i perioden august - oktober.

 

Kulturskolerådets kommunikasjonssjef, Egil Hofsli (bildet t.h.), sier at det fins to hovedfokus i foredlinga av kulturskoleradet.no:

 

– Som et eget nettsted

 

– Den nye rammeplanen for kulturskolen og implementering av denne vil være Norsk kulturskoleråds hovedfokus i flere år framover. Og i enda flere år vil rammeplanen være essensiell for de mange som arbeider i og med kulturskolen. Da er det klart den må ha en egen seksjon på kulturskoleradet.no. Det har den fått nå - en seksjon som nærmest er som et eget nettsted å regne, sier Egil Hofsli.

 

I rammeplanseksjonen håper Norsk kulturskoleråd at du finner alt du behøver av informasjon knyttet til den nye rammeplanen. Her finner du selve planen med sine fagplaner – brukervennlig utlagt. Etter hvert foreligger den på både bokmål, nynorsk, engelsk og samisk. I rammeplanseksjonen kommer informasjon om og eksempler på lokale læreplaner. Der fins forum for spørsmål og diskusjon. Og forskjellig veiledningshjelp relatert til rammeplanen og implementering av denne.

 

Lokalt arbeid lettere å se

 

Flere grep er gjort for å synliggjøre kulturskolerådets arbeid i regioner, fylker og kommuner. Lokale nyheter er blitt et tydelig element på nettsteds hovedside, rett under de nasjonale nyhetene.

 

I nettstedets hovedmeny er elleve menypunkt blitt til fire, der Lokale sider er beholdt som et av disse. Og de lokale sidene har fått ny oppbygging og mer innhold.

 

– Norsk kulturskoleråd er bevisst at det er lokalt - i kommunene - at kulturskoleutvikling i praksis skjer. Utviklinga må skje og skjer hos kommunene som skoleeiere, og i kulturskolene disse eier. Det er flere grunner til at det er viktig å løfte fram det som skjer i kommunene. Blant annet det å gjøre det lettere å lære av og bli inspirert av det andre gjør. Likeså at du lettere skal få oversikt over hva som skjer på kulturskolefronten der du bor og arbeider, sier Hofsli.

 

Bedre design - mer brukervennlig

 

Det første du trolig merka da du ankom kulturskoleradet.no for første gang etter «nyåpninga», var at utseende var endra. Utviklerne håper du finner det attraktivt, men forhåpentligvis fins det mer ved det nye designet enn «tom skjønnhet».

 

– Design må gjerne være tiltalende i seg selv, men viktigere er det at designet gjør det lettere for deg som besøker nettstedet å orientere deg i landskapet du finner der. Fargebruk, skrifttyper, menydesign m.m. skal gjøre det lett å finne og lese innholdet på nettstedet. Samme intensjon ligger bak at nettstedet delvis er omstrukturert – blant annet i nye meny- og menyunderpunkt, sier Hofsli.

 

Nettstedet kulturskoleradet.no har mange arkiv og oversikter som også har fått et løft. Kulturskoleguiden er gjort mye enklere å søke i. Mange nyhets- og dokumentarkiv er også enklere å manøvrere i og få oversikt over.

 

Og på mange informasjonssider vil du i høyremargen finne kontaktinformasjon for den som best kan svare deg om du ønsker mer informasjon om det aktuelle temaet. Også oversikten over ansatte og politiske valgte er forbedret og mer informativ.

 

Skal forbedre bestillings- og påmeldingssentralen

 

Nye kulturskoleradet.no er på alle vis oppe og går på premieredagen. Men foredlingsarbeidet fortsetter utover høsten.

 

– Diamanten skal slipes litt til. Mer informasjon skal legges ut, og vi har en plan om å øke brukervennligheten ytterligere på et par områder. Og i januar 2017 skal bestillings- og påmeldingssentralen også få et løft, sånn at du enda lettere finner og kan plukke det du vil ha i hyllene våre, av nyttige kurs og konferanser samt læringsmateriell, sier kommunikasjonssjef Egil Hofsli.

 

Digitalbyrået Arego har vært en viktig samarbeidspartner for Norsk kulturskoleråd i en årrekke. Byrået leverer i dag flere digitale tjenester til kulturskolerådet, knyttet til både kulturskoleradet.no, umm.no og korarti.no.

Les flere nyheter!