Svensk kulturskoleutredning framlagt - med anbefalinger

2016 Kulturskoleutredning 24.10.png
RAPPORT OVERRAKT: Kulturskoleutreder Monica Lindgren (t.v.) overrakte sin rapport til kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Utdanningsminister Gustav Fridolin var også til til stede. (Foto: regeringen.se)
24.10.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Svensk kulturskoleutredning framlagt - med anbefalinger

STOCKHOLM: Et nytt statstilskudd på 200 millioner kroner, nasjonale mål for den kommunale kulturskolen, nye lærerutdannelser og et nasjonalt kulturskolesenter. Det er noen av anbefalingene Kulturskoleutredningen gir for hvordan kulturskolen i Sverige kan bli mer rettferdig.

 

Anbefalingene ble kjent da Kulturskoleutredningen overrakte sin rapport, «En inkluderende kulturskole på egen grunn» (SOU 2016: 69), til kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Utdanningsminister Gustav Fridolin var også til stede ved rapportoverleveringen.

 

Kulturskoleutredningen er utført av Monica Lindgren, professor i musikkpedagogikk ved Göteborgs universitet. Hennes oppdrag har blant annet vært å levere et forslag på en nasjonal strategi for kulturskolen. Regjeringen har ønsket at kulturskoleutredningens rapport skal gi svar på hvordan den kommunale kulturskolen i Sverige kan bli mer rettferdig og tilgjengelig.

 

Les flere nyheter!