Rammeplanseksjonen - planens nettsted

rammeseksjonfoto.png
ALT OM RAMMEPLANEN: I rammeplan-seksjonen er det planhjelp å få.
18.10.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Rammeplanseksjonen - planens nettsted

TRONDHEIM: Det fornya nettstedet kulturskoleradet.no rommer mye, også en egen leilighet for den nye rammeplanen for kulturskolen. Velkommen til rammeplanseksjonen, med mye relevant rammeplanstoff.

 

Rammeplanseksjonen inneholder mye mer enn rammeplanen i digital versjon.

I rommet Rammeplanen finner du planen både som utlagt tekst og nedlastbar pdf-fil. Og etter hvert skal du på samme rom finne rammeplanen som nedlastbare pdf-filer både på nynorsk (kommer i november 2016), engelsk (kommer i januar 2017) og samisk (skal også komme på nyåret 2017).

 

Videre har fagplanene fått et eget rom i leiligheten. I rommet Fagplaner blir det også plass til nye fagplaner som vil komme til, som fagplan for sirkus som skal være klar våren 2017.

 

I rommet Lokale læreplaner vil du etter hvert finne gode eksempler på lokale læreplaner, eller (lokale) fagplaner som slike planer heter ved mange kulturskoler i dag. Likeså kommer det her veiledning om hvordan en kan jobbe med lokale læreplaner i kollegiet samt henvisninger til hvordan slike oppgaver kan løses.

 

Rammeplanforum

 

Et rom som kan være nyttige når du har rammeplanrelaterte spørsmål eller ønsker å diskutere noe som har relevans til rammeplanen, er Forum. Disse rammeplanforumene er for debatt, erfaringsutveksling, spørsmål og svar o.l. som har relasjon til rammeplanen, fagplanene, lokale læreplaner og/eller opplæringsprogrammene. Per i dag er ni forumer opprettet, og Norsk kulturskoleråd har et moderatorkorps parat til å bidra til at dette blir ryddige og seriøse forum verdt å besøke. Allerede er det innledet til diskusjon i samtlige forum.

 

I tillegg kan du stille rammeplanspørsmål til Norsk kulturskoleråds administrasjon via et eget spørreskjema i Rammeplanseksjonen.

 

Planhjelp å få

 

I rommet Planhjelp vil det bli ulik hjelp å få. Her finner du informasjon om ulike former for veiledning som fins samt annen informasjon som kan hjelpe deg i arbeidet med rammeplanen – på ulike nivå.

 

Se rammeplanfilmene

 

I tillegg til rom med mye innhold, blir det torsdag 20. oktober tre filmpremierer på Rammeplanseksjonens forside. Da legger Norsk kulturskoleråd ut nyproduserte kortfilmer der den nye rammeplanen omtales av kloke mennesker i ulike samfunnsroller.

 

Senere i høst kommer flere filmer laget over samme lest til å legges ut her.

Les flere nyheter!