Kulturskoleelever deler scene med Bratland, Justad og Madcon

2016 Desembertoner 25.10.png
FINT SELSKAP: IRIS kammerorkester og Aida Frantzen (øverst) i storfint selskap på Desembertoner 2016.
25.10.2016 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Kulturskoleelever deler scene med Bratland, Justad og Madcon

OSLO: Aida Frantzen og IRIS kammerorkester representerer kulturskolelandet og deler scene med blant andre Ingebjørg Bratland, Sondre Justad og Madcon. Dette skjer når Nordea arrangerer sine tradisjonsrike, tv-sendte Desembertoner-konserter.

 

Desembertoner er en del av Nordea Norges kulturprogram. Nordea har over lengre tid vært en sentral støttespiller for norsk kulturliv, og især norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd.

 

Og som del av samarbeidet Nordea-prosjektet KUL-TUR velges det årlig ut unge kulturutøvere som får dele scene med enda større stjernene på julekonserten Desembertoner. I år falt valget på sangeren Aida Frantzen og IRIS kammerorkester. Se omtale av disse lengre nede i artikkelen.

 

Årets artistliste rommer ellers Ingebjørg Bratland, Madcon, Sondre Justad, Aksel Rykkvin, Oslo domkor og Kåre Nordstoga.

 

Guri Solberg er konferansier og programleder, Atle Halstensen er kunstnerisk leder.

 

Mangeårig kulturskoleelev

 

Med røtter i soul og rhythm’n’blues kombinerer Aida Frantzen musikk av den gamle skolen med et moderne sound. Til tross for sin unge alder, har oslojenta en lang rekke konserter bak seg, blant annet på Sentrum Scene og Rockefeller. Hun har også opptrådt på den tv-sendte Idrettsgallaen og på Stortinget i forbindelse med Grunnlovsjubileet.

 

Aida har mangeårig utdannelse fra Oslo musikk- og kulturskole, der hun fikk undervisning i sang og piano. I 2013 mottok hun Drømmestipendet, fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Nå går hun på musikk-, dans- og dramalinja ved Edvard Munch videregående skole i Oslo.

 

Kulturskoleelever fra fire fylker

 

IRIS kammeorkester rommer noen av landets fremste unge musikere og kulturskoleelever fra Akershus, Buskerud, Vestfold og Hordaland. Orkesteret består av ca. 20 musikere (strykere, blåsere og slagverkere), de fleste i alderen 15-20 år. IRIS kammerorkester har tidligere opptrådt på Festspillene i Bergen og Vestfoldfestspillene, blant annet med Sondre Lerche som solist. På Desembertoner 2016 skal orkesteret spille sammen med de fleste av de øvrige artister.

 

Orkesterets kunstneriske leder, Wolfgang Plagge, har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og legater. Som komponist strekker hans verkliste seg fra liturgisk musikk til symfoniske verker samt kammermusikk og solistisk klavermusikk. IRIS-prosjektet er et felles løft innen musikkopplæring for barn og unge gjennom kulturskoler i Buskerud, Telemark ogVestfold.

 

Gratis inngang – gave kan gis til Amnesty

 

Desembertoner arrangeres i år for sjette gang. De to konsertene arrangeres fredag 16. desember, henholdsvis kl. 17.00 og 20.00. Konsertene er gratis for publikum og vil også bli sendt på TV 2. Det er ingen forhåndsreservasjon av plasser i kirka. Dørene åpner 45 minutter før forestillingene begynner. Oslo domkirke har 1000 publikumsplasser, hvorav 800 sitteplasser. Konserten vises på TV 2 18. desember kl. 22.15, med reprise 1. juledag og nyttårsaften.

 

Hvert år samles det inn penger fra Desembertoners publikum til et sosialt formål. I år, som i fjor, går pengegaven til Amnesty International.

 

Konsertene er et samarbeid mellom Nordea Norge, Oslo domkirke og produksjonsselskapet Scenekvelder. Utfyllende informasjon om konsertene fins på nordea.no/desembertoner.

Les flere nyheter!