Kulturskoledagene Midt i Molde denne uka

2016 Kulturskoledagene.png
KULTURSKOLEDAGENE I MOLDE: Kulturskoledagene Midt arrangeres i Molde torsdag 10. og fredag 11. november.
08.11.2016 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Kulturskoledagene Midt i Molde denne uka

MOLDE: Kulturskoledagene Midt arrangeres i Molde denne uka, torsdag 10. og fredag 11. november. Dette er det tredje av fem slike arrangement dette skoleåret.

 

Merk: Kulturskoledagene Midt fins i to "versjoner".

24.-25. november er det Kulturskoledagene Midt i Stjørdal.

 

På Kulturskoledagene Midt i Molde skal mange i ilden med bidrag av ulike typer. Etter kunstnerisk åpning og velkomsthilsen, holder Liv Kari Eskeland åpningsforedraget "Kulturskolen som inkluderende arena". Eskeland er politiker (for Høyre) og sentralstyremedlem i Norsk kulturskoleråd.

 

Deretter blir det tett i tett med foredrag, diskusjoner, verkstedkurs og andre innslag, det meste med klare relasjoner til den nye rammeplanen for kulturskolen.

 

Blant bidragsyterne i Molde er Eirik Newth (som holder avslutningsforedraget), Roy Asle Andreassen, Grete Helle Rasmussen, Irene Bjørnnes, Irmelin Robertsen, Vigdis Aune, Aase-Hilde Brekke, Arne Leikvoll, Odd Håpnes og Anna Josefine Kvaløsæter. 

 

Torsdag kveld blir det festmiddag med kunstnerisk forspill. 

 

 

Stjørdal og Larvik gjenstår

 

Også i skoleåret 2016-2017 arrangeres det flere regionale utgaver av Kulturskoledagene, totalt fem. Påmelding er mulig til to (Stjørdal) av disse viktige arrangementene for kulturskoleeiere, - ledere og -pedagoger.

 

Påmeldingskjema inklusive mer informasjon finner du her

 

Den nye rammeplanen sentral

 

Norsk kulturskoleråd - som arrangerer Kulturskoledagene - viderefører tanken om at Kulturskoledagene skal "gå i takt" med implementeringen av den nye rammeplanen for kulturskolen. Programmene for de fem kulturskoledagene-arrangementene er denne sesongen generelt mer «praktisk» vinklet enn forrige skoleår. Da i den forstand at det blir mer erfaringsutveksling og fokus på gode eksempler både i plenum og i grupper.

 

Fem hovedoverskrifter

 

Følgende overskrifter gjelder for innholdet på Kulturskoledagene 2016-2017:

 

  • Kulturskolen som inkluderende arena
  • Kulturskolen som ressurssenter
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Lokalt læreplanarbeid
  • Vurdering for bedre læring

Kulturskoledagene er et viktig møtested for utvikling, inspirasjon og faglig oppdatering. Arrangementet er et sentralt møtepunkt for alle som arbeider med implementering av kulturskolens nye rammeplan.

 

Steder og tidspunkt

 

  • Kulturskoledagene Vest: gjennomført i Førde   Program
  • Kulturskoledagene Nord: gjennomført i Tromsø   Program
  • Kulturskoledagene Midt: 10. - 11. november 2016 i Molde   Program
  • Kulturskoledagene Midt: 24. - 25. november 2016 i Stjørdal   Program
  • Kulturskoledagene Øst: 31. januar - 1. februar 2017 i Larvik   Program

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste), da vil du blant annet få beskjed når program og omtaler o.l. er klart. Abonnent blir du ved å fylle inn navn og e-postadresse i skjemaet langt nede på forsida av kulturskoleradet.no.

Les flere nyheter!