Drømmestipendet fornyer seg: Nytt nettsted, ny kategori

2016 Drømmestipendet 23.11.JPG
SIRKUS EGEN KATEGORI: Sirkus er ny kategori i Drømmestipendet 2017, ved siden av dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.
23.11.2016 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Drømmestipendet fornyer seg: Nytt nettsted, ny kategori

TRONDHEIM: Også 2017 blir et år med spennende nyheter på Drømmestipendet-fronten: Nytt nettsted kommer, sirkus blir ny kategori å nominere kandidater i. Og det blir trolig flere utdelinger med høy overraskelsesfaktor.

 

Etter at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd i høst bestemte seg for å fortsette samarbeidet om Drømmestipendet i 2017, ble det samtidig bestemt at nettstedet drommestipendet.no skal fornyes kraftig. Kommunikasjonsbyrået Dinamo er på saken, og i januar 2017 skal Drømmestipendets nettsted framstå nytt og bedre.

 

Økt brukervennlighet i fokus

 

– Det fornyede nettstedet vil være tilpasset dagens behov og i utviklingsarbeidet er fokuset på økt brukervennlighet stort. Det skal blant annet bli enklere for deg som har ansvar for å registrere kommunens nominerte på drommestipendet.no, sier Lars Emil Johannessen, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og prosjektleder for Drømmestipendet.

 

– Men det er en fortsatt en viktig jobb som må gjøres lokalt i kommunene, ved kulturskolene. Vi håper kulturskolene er i gang med planleggingen av nominasjonsarbeidet, og at en oppfordrer ungdommene som nomineres til å bruke for eksempel YouTube og tilsvarende digitale løsninger til dokumentasjonsdelen av nominasjonen. Mange skoler har også andre, egne og velegnede kommunikasjonsflater for dette. Bruk mulighetene, oppfordrer Johannessen.

 

Sirkus blir egen kategori

 

Omsider blir sirkus en egen drømmestipendkategori. Den sjuende, ved siden av dans, musikk, skapende skriving, teater, visuelle kunst og annet.

 

– Fram til nå har sirkusnominerte stort sett blitt vurderte i annet-kategorien, i noen tilfeller i teater-kategorien. Men sirkusfaget er i vekst, og får nå også egen fagplan i regi av Norsk kulturskoleråd, så da er det veldig naturlig å gi faget en egen kategori i Drømmestipendet, noe som også kan være veldig gunstig for fagets utvikling, sier Johannessen.

 

Mer spenning – flere overraskelser

 

Kommuner som skal ha utdelinger kommer i 2017 til å få mulighet til selv å bestemme når stipendutdelingen i egen kommune skal offentliggjøres på Drømmestipendets nettsted.

 

– Dette grepet tar vi for å øke muligheten for å lage spennende utdelingsarrangementer og for å kunne øke medias interesse for arrangementet, sier Johannessen. – En rekke konstruktive innspill fra kommunene har vært medvirkende til avgjørelsen. Mandag 8. mai 2017 forteller vi verden at i løpet av mai/juni vil 100 grupper eller enkeltpersoner få Drømmestipend og oppfordrer alle å følge med på Drømmestipendets nettsted, sier Lars Emil Johannessen.

 

Jurymedlemmer presenteres

 

Han gleder seg til nå til at medlemmene i Drømmestipendjuryen 2017 vil bli presentert på drommestipendet.no, i tur og orden, fra begynnelsen av desember.

 

Nominasjonsperioden i 2017 er fra onsdag 4. januar til og med onsdag 22. februar.

 

– Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Samtidig som vi bidrar til å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge, sier Johannessen om stipendordningen som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

 

Mye mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!