TrondheimSolistene med på årets Kor Arti'-cd

2016 KorArti 3.11.png
FLINKE MUSIKANTER: TrondheimSolistene er blant de medvirkende på årets Kor Arti'-cd, som blir den siste i rekka av totalt 20.
03.11.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

TrondheimSolistene med på årets Kor Arti'-cd

TRONDHEIM: Det er tradisjon for å ha med flinke musikere i studio når Norsk kulturskoleråd produserer cd-er til kurskonseptet Kor Arti'. I år topper TrondheimSolistene plakaten i så måte.

 

Orkesteret TrondheimSolistene har skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt, og har samarbeidet med verdenskjentesolister flere ganger. Å ha med et orkester som er så forbundet med kvalitet - på en Kor Arti'-cd, det synes rådgiver Bård Hestnes i Norsk kulturskoleråd er stas.

 

- Klart vi er stolte av at TrondheimSolistene medvirker på en av Kor Arti'-sangene denne gangen. Vi har alltid forsøkt å ha med førsteklasses musikere på Kor Arti'-innspillingene, så også i år, sier Hestnes, som sammen med rådgiverkollegene Ingrid Almås og Ragnhild Skille utgjør prosjektledelsen for Kor Arti'-kurskonseptet.

 

TrondheimSolistenes deltar på låten "Cuando Cuando Cuando", der også bandet Mambo Compañeros deltar. En låt innspilt til Mambos nyeste cd, og nå altså med på Kor Arti' volum 20. Og Mambomusiker Morten Huuse var døråpneren til å få TrondheimSolistene med. Huuse har i mange år vært sentral i Kor Arti' - både i studio og som "kursmusikant". - Det var problemfritt å få TrondheimSolistene til å bidra på årets Kor arti'-cd, noe vi ser som en anerkjennelse av Kor Arti' som et kvalitetsprodukt, sier Bård Hestnes. 

 

I tillegg til TrondheimSolistene og Mambo Compañeros er det også andre dyktige musikere i sving på Kor Arti' volum 20: Andreas Aase (gitarer, lapsteel, mandolin), Kåre Kolve (saksofoner og fløyte), Øyvind Smidt (fele) og Morten Huuse (tangetinstrument og trekkspill). Huuse har også programmert og mikset, det siste sammen med Bård Hestnes, som også er cd-ens produsent.

 

Egen Kor Arti'-sang

 

Årets Kor Arti'-cd rommer en splitter ny Kor Arti'-sang, med den treffende tittelen "Kor Arti'" og signert Askil Holm. I anledning Kor Arti's 20-årsjubileum er årets cd dessuten utvidet med ett spor, til 18. Bonussporet er et jubileumspotpurri med høydepunkt fra den rikholdige Kor Arti’-katalogen. I tillegg fins det et julesangpotpurri på årets utgivelse.

 

– Vi satser som vanlig på å tilby et variert sangutvalg, som skal passe for kulturskole- og grunnskoleelever i alle aldre. Vi har i år med sanger på flere språk, sanger som er relatert til andre skolefag og sanger som omhandler aktuelle tema, sier Ingrid Almås, prosjektleder for Kor Arti'.

 

For deg som ikke melder deg på kurs i høst, blir kursmateriellet - cd og hefte - mulig å kjøpe på kulturskoleradet.no fra 1. desember. Der kan du for øvrig bestille kursmateriell fra tidligere Kor Arti'-årganger.

 

Kor Arti’ lever videre

 

Kor Arti’ fyller altså 20 år, og er inne i sitt siste år med kursturné og cd-utgivelse. Men Kor Arti’ skal leve videre, som Kor Arti’ digital.

 

Les flere nyheter!