- Rammeplanen hjelper oss lærere til å undervise bedre

2016 Øygarden 14.11.png
PLANEN ER SIKKERHET: - Rammeplanen sikrer eleven et undervisningstilbud som bedre reflekterer hvem eleven er og hva eleven vil, sier musikklærer Lars Erik Øygarden.
14.11.2016 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

- Rammeplanen hjelper oss lærere til å undervise bedre

VINJE: Rammeplanen kan hjelpe oss som lærere til å gi bedre undervisningsopplegg til elevene. Ved bruk av rammeplanen vil vi bedre kunne imøtekomme elevenes ambisjoner. Det mener musikklærer Lars Erik Øygarden.

 

Se filmen med Lars Erik Øygarden her

 

Musikklæreren ved Vinje kulturskule er intervjuet i en kortfilm Norsk kulturskoleråd har laget for å tydeliggjøre betydningen av den nye rammeplanen for kulturskolen. Han representerer landetsd kulturskolelærere, og har mye godt å si om den nye planen som han nå er med på å implementere i egen kommune. Øygarden er nemlig utvalgt som ressurslærer når Vinje kommune nå får veilederhjelp fra Norsk kulturskoleråds veilederkorps.

 

- Jeg ser jo blant annet at rammeplanen vil sikre kommunikasjon mellom elev, hjem og lærer, og bidra til at vi kan finne rett ambisjonsnivå i forhold til krav og forventninger, uansett om eleven har lyst til å nå veldig langt eller bare lære seg å spille uten å ha spesielle ambisjoner, sier Øygarden.

 

Seks filmer totalt

 

Flere slike filmer er laget, og i rammeplanseksjonen på nettstedet kulturskoleradet.no kan du nå se samtlige av de seks filmene som er laget i høst. I tillegg til Lars Erik Øygarden finner du der filmer med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kulturskolerektor Martha M. Hansen, Erling Lien Barlindhaug, avdelingsdirektør for utdanning i KS, ordfører Marianne Bremnes i Harstad og kommunalsjef Heidi Hesselberg Løken i Kongsberg kommune.

 

Se filmene med Lars Erik Øygarden, Torbjørn Røe Isaksen, Martha M. Hansen, Erling Lien Barlindhaug, Heidi Hesselberg Løken og Marianne Bremnes

 

Filmene som fokuserer rammeplanen er produsert av Media-Service på oppdrag fra Norsk kulturskoleråd, som utgir rammeplanen for kulturskolen. I filmene medvirker også et knippe unge kulturutøvere, som ble filmet på Arendal kulturskole.

Les flere nyheter!