Kulturskoledagene Midt i Stjørdal denne uka

2016 Kulturskoledagene.png
KULTURSKOLEDAGENE I STJØRDAL: Kulturskoledagene Midt arrangeres i Stjørdal torsdag 24. og fredag 25. november.
22.11.2016 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Kulturskoledagene Midt i Stjørdal denne uka

STJØRDAL: Kulturskoledagene Midt arrangeres i Stjørdal denne uka, torsdag 24. og fredag 25. november. Dette er det fjerde av fem slike arrangement dette skoleåret.

 

På Kulturskoledagene Midt i Stjørdal skal mange i ilden med bidrag av ulike typer. Etter kunstnerisk åpning og velkomsthilsen, holder professor Halvor Bjørnsrud plenumsforedrag om lokalt læreplanarbeid med utgangspunkt i fagplanene. Dette foredraget og det meste av det øvrige innholdet på arrangementet er nært knytta til den nye rammeplanen for kulturskolen.

 

Etter Bjørnsruds fordrag blir det tett i tett med foredrag, gruppediskusjoner, verkstedkurs og andre innslag, det meste med klare relasjoner til den nye rammeplanen for kulturskolen.

 

Blant bidragsyterne i Molde er Eirik Newth (som holder avslutningsforedraget), Marianne Bremnes, Heidi Hesselberg Løken, Grete Helle Rasmussen, Irene Bjørnnes, Irmelin Robertsen, Vigdis Aune, Aase-Hilde Brekke, Odd Håpnes og Anna Josefine Kvaløsæter. 

 

Torsdag kveld blir det festmiddag med kunstnerisk forspill. 

 

 

Larvik gjenstår

 

Også i skoleåret 2016-2017 arrangeres det flere regionale utgaver av Kulturskoledagene, totalt fem. Nå gjenstår bare Kulturskoledagene Øst, som arrangeres i Larvik, 31. januar - 1. februar 2017. Påmelding til dette arrangementet åpner senere høsten 2016.

 

Den nye rammeplanen sentral

 

Norsk kulturskoleråd - som arrangerer Kulturskoledagene - viderefører tanken om at Kulturskoledagene skal "gå i takt" med implementeringen av den nye rammeplanen for kulturskolen. Programmene for de fem kulturskoledagene-arrangementene er denne sesongen generelt mer «praktisk» vinklet enn forrige skoleår. Da i den forstand at det blir mer erfaringsutveksling og fokus på gode eksempler både i plenum og i grupper.

 

Fem hovedoverskrifter

 

Følgende overskrifter gjelder for innholdet på Kulturskoledagene 2016-2017:

 

  • Kulturskolen som inkluderende arena
  • Kulturskolen som ressurssenter
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Lokalt læreplanarbeid
  • Vurdering for bedre læring

Kulturskoledagene er et viktig møtested for utvikling, inspirasjon og faglig oppdatering. Arrangementet er et sentralt møtepunkt for alle som arbeider med implementering av kulturskolens nye rammeplan.

 

Steder og tidspunkt

 

  • Kulturskoledagene Vest: gjennomført i Førde   Program
  • Kulturskoledagene Nord: gjennomført i Tromsø   Program
  • Kulturskoledagene Midt: gjennomført i Molde   Program
  • Kulturskoledagene Midt: 24. - 25. november 2016 i Stjørdal   Program
  • Kulturskoledagene Øst: 31. januar - 1. februar 2017 i Larvik   Program

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste), da vil du blant annet få beskjed når program og omtaler o.l. er klart. Abonnent blir du ved å fylle inn navn og e-postadresse i skjemaet langt nede på forsida av kulturskoleradet.no.

Les flere nyheter!